Malmöstjärnan Marlene Lennartsson (38) lägger klubban på hyllan. Lennartsson har gjort näst mest matcher i Malmö med sin 194 stycken, näst mest mål med sina 183, tredje mest poäng med sina 239. Dessutom innehar hon tre rekord i Malmö i form av flest mål i en match, flest mål på en säsong och snabbaste målet i en match.
Foto: Björn Sandberg

Malmö fortsätter tappa nyckelspelare

ANNONS

Malmös mardrömslika silly season fortsätter även denna säsong. På två säsonger har man nu tappat 12 startspelare varav de två senaste tappade man i helgen.

Rebecka Lönnegren, Linda Nilsson, Ellen Tillman, Emma Torikka, Ella Hammer och Josefin Lindström är idel startspelare som Malmö tappade inför förra säsongen. Förlusterna av nyckelspelare har även fortsatt i år och hittills har man tappat ytterligare 6 startspelare i Johanna Olsson, Sanna Holmström, Jessica Jenssen, Johanna Nilsson, Jenni Häggström och Marlene Lennartsson. De två sistnämnda blev klart i helgen att de lämnar.
- Ännu en spelare som inte bara har varit med på resan utan även varit högst bidragande till att staka ut vägen från medelmåttigt division 2 lag med kaxiga småtjejer till att som elitlag tampas med världens bästa lag, säger Klubbchefen Mikael Jeppsson om förlusten av Lennartsson och fortsätter:

- Marre lämnar ett stort tomrum efter sig, såväl på plan, omklädningsrummet som i mitt innebandyhjärta. Marre har verkligen gjort en häftig innebandyresa från att gå från egentligen bara ha en spetskompetens till väldigt allsidig innebandyspelare.

Jeppsson om Häggström:
- Tråkigt att Jenni inte har tiden för fortsatt elitsatsning, med sin allsidighet och höga lägstanivå utgjorde hon en viktig pjäs i truppen. Minst lika viktigt vid sidan om plan med sin positiva personlighet och Jenni kommer att saknas.

På inkomstsidan har det inte hänt lika mycket men man har lyckats värva in den schweiziska mästaren och landslagsstjärnan Andrea Gämperli vilket kan bli en riktigt riktigt bra värvning. Sedan blev det klart idag att man värvar in en ung lovande back från Dam1an vid namn Maja Mikaelsson.

Mikaelsson kommer från Munka-Ljungby och beskrivs i ett pressmeddelande som en fysiskt spelande back som trots sin ringa ålder är mer än redo för världens bästa liga. Maja är född 2000 och under föregående säsong producerade hon 19 (13+6) poäng på 25 matcher.
- Maja har tränat med oss under säsongen och det stod tidigt klart att hon var en spelare vi ville förstärka med så fort som möjligt. Skulle vilja beskriva henne som en kompromisslös fysiskt spelande back med snabba fötter med en stark vilja att utvecklas. Övertygad om att Maja kommer få ut mer av sitt spel i SSL och att hon är redo för uppgiften, säger Jeppsson