Dalen har värvat in två nya spelare - men samtidigt tappar man några stycken.
Foto: Per Wiklund

Dalen tappar rutinerade pjäsen till nästa säsong

ANNONS

Sillysäsongen fortsätter för Dalen som hittills värvat in Christoffer Andersson och Rasmus Andersson till nästa säsong, men samtidigt tappar man spelar som Mattias Wallgren, Alexander Rönnlund och nu rutinerade Andreas Carlbom.

Under årets sillysäsong så har Dalen värvat in Rasmus Andersson från lokalkonkurrenten Team Thorengruppen, men man har också stått för en riktig pang-värvning när man lyckades värva in Christoffer Andersson från Höllviken. Andersson har under de senaste säsongerna varit en av Höllvikens bästa poängplockare. Och Dalens klubbchef Urban Karlsson kan blicka mot en bra sillysäsong.
- Jag tycker att det har gått bra för oss. Vi är väldigt glada att Christoffer och Rasmus kommer till oss, det är två killar vi tror kommer passa in bra i laget både på plan och även vid sidan av planen, säger Urban Karlsson till Innebandymagazinet.

På minussidan finns bland annat Mattias Wallgren - och för Innebandymagazinet berättar Karlsson att det inte blir någon fortsättning för rutinerade Andreas Carlbom till nästa säsong.
- Sen är det såklart tråkigt att Mattias Wallgren och Andreas Carlbom slutar. Men så kan det vara. De är i den åldern och de har gjort otroligt mycket för Dalen, vi är supernöjda med allt de gjort och vi är dem evigt tacksamma.

Karlsson medger annars att Dalen inte förhandlar med någon ytterligare ny spelare och att värvningen av Andersson var något man försökt få till länge.
- Vi har försökt värva in honom under några år nu och har hela tiden känt och trott att han skulle passa bra in hos oss. Han är en poängsspelare med ett bra skott och kan vara ett hot både nära mål och utifrån mål, något som vi känner att vi har behov av. Vi tror att det här är en riktigt bra värvning för oss.

- Rasmus är en kille som vi känner att vi vill fortsätta utveckla vårt spel med. Vi har spelat med mycket fart i år och rörelse både i forecheck och backa hem och där är han en kille som kan passa bra in i vårt spel. Och även han har ett bra skott.

Men följetongen kring Dalens norska stjärna Ketil Kronberg är fortfarande osäker, men där ligger bollen hos Kronberg - och Karlsson menar att läget ändå ser positivt ut kring Kronbergs fortsättning i SSL.
- Det är positivt, men det är inte löst ännu.