" Laget, föreningen och folk runt omkring känns väldigt hungriga vilket jag gillar."
Foto: Krister Andersson

Warbergs #ibsilly-nyhet: Målvakten stannar

ANNONS

Warberg har gjort klart med nästa säsongs målvaktspar. Precis som under de två senaste säsongerna i Allsvenskan blir det John Fransson som kamperar ihop med Tobias Jernsand även i SSL. Fransson har förlängt sitt avtal med två år.

22-åriga John Fransson kom till Warberg 2017 när laget skulle göra sin första säsong i Allsvenskan. Han hade då spelat i division 1 med IBK Lockerud, och bland annat kvalat till Allsvenskan.

I två säsonger har han nu kämpat om en plats i målet med Tobias Jernsand, en konkurrenssituation som stärkt både John och Tobias. Oavsett vilken målvakt som har stått har det varit hög klass på målvaktsspelet. Föregående säsong startade John 7 av 22 matcher i seriespelet.

Sportchef Kimmo Eskelinen:
- Det är väldigt viktigt att ha ett målvaktspar som fungerar bra tillsammans, vilket innebär att man hjälper och peppar den som står. Detta funkar klockrent mellan Tobbe och John, och de driver varandras utveckling på ett bra sätt. Men framförallt har John gjort idel bra insatser när han fått chansen, så det känns tryggt att ha ett starkt målvaktspar med oss till SSL.
Nu vill vi se John ta nästa steg i sin utveckling!

John Fransson:
- Jag kom ganska fort fram till att det är i Warberg jag vill bo och spela, så därför känns det jättebra att ha kritat på två nya år! Det har varit mycket tankar och funderingar det senaste, så det ska bli skönt att lägga bakom sig och börja fokusera på det som är framför oss istället. Laget, föreningen och folk runt omkring känns väldigt hungriga vilket jag gillar!

Källa: Pressmeddelande