Victor Anderssons(16) framtid i Storvreta är fortsatt osäker.
Foto: Per Wiklund

Storvretas sillybesked efter guldet - ”Vi känner väl...”

ANNONS

Storvreta är svenska mästare för andra året i rad, totalt sjätte gången, efter att ha besegrat Falun i SM-finalen för två veckor sedan. Här berättar sportchefen Michael Rasi om lagets sillysäsong så här långt.

- Vi känner väl att vi sitter ganska lugnt i båten. Hampus Ahrén var vårt stora mål i år och det har vi fått. Sen kan det komma till någon spelare men det är inte säkert. Truppen är så pass stor att vi känner oss till freds och nöjda med den truppen vi har. I min värld finns det ingen oro eller panik eller så, säger Storvretas sportchef Michael Rasi till Innebandymagazinet.

På backsidan har ni annars tappat Jesper Berggren, letar ni efter en ersättare där?
- Nja letar och letar, det kanske vi gör men samtidigt så kan vi lösa det internt inom truppen också. Simon Götz kan spela både forward och back. Rasmus Sundstedt kan spela både forward och back. Fredrik Lindholm har vikarierat som back ett par matcher i år, så vi har bra bredd i truppen vilket gör att vi inte känner någon speciell oro.

Storvretas sillysäsong
Klara in:
Hampus Ahrén, center

Klara ut:
Jesper Berggren, back

Förlängt:
Jimmie Pettersson, forward
Mattias Samuelsson, back
Valdemar Ahlroth, forward

Men Rasi fortsätter och medger att man är sugna på att plocka in U19-landslagsbacken Philip Fox som just nu befinner sig i Kanada för U19-VM.
- Vi pratar med honom, sen får vi se om vi är nära varandra eller inte det vet jag inte. Men vill Fox komma till oss så vill vi gärna prata med honom.

En spelare som sitter på utgående kontrakt är annars centern Victor Andersson, och där finns det ännu inga nyheter kring en eventuell förlängning.
- Där väljer jag att inte kommentera det än så länge.

Hur pass snart vill ni ha besked kring Andersson annars?
- Jag har velat ha besked ganska länge, så i förra månaden helst(skratt). Nej men vi får se vart vi landar. Jag vet vart jag har Vigge och han vet vart han har mig. Sen är det klart att i en drömvärld så hade jag velat ha ett besked för en månad sen.

Bollen ligger lite hos Andersson med andra ord?
- Ja men lite så, absolut.