Romelanda i gult mot kommunkonkurrenten IBK Kungälv. De båda slutade 1 och 2 i Herr2an Västsverige och kommer mötas till hösten igen.
Foto: Magnus Fredriksson

Gått raka vägen från Herr6an till Herr1an på 5 år

ANNONS

2014 bildades Romelanda UF och sedan dess har man gått upp en serie varje säsong och till kommande säsong gör man debut i Herr1an.

- Framgångståget fortsätter och det känns otroligt roligt att vi återigen är klara för uppflyttning, säger Max Yngwe, som varit med på hela resan från Herr6an till Herr1an, till Innebandymagazinet.

Men den magiska resan höll på att ta slut för man förlorade i kvalet mot Engelholm men när det uppstod en vakant plats i Herr1an så var Romelanda kvalets bästa förlorare.
- Kvalet mot Engelholm var speciellt, där vi vann första matchen hemma i Mimers Hus efter en jämn tillställning. Med 5-3 med oss från första mötet kunde vi till och med förlora ner i Skåne och ända gå vidare.

- Tyvärr blev det inte så och vi förlorade med 4-1 mot ett Engelholm som gjorde det bra och ska ha alla gratulationer till vinsten. Då var det tungt när man kommit så nära och falla på målsnöret.

Romelandas magiska resa hade verkligen änglavakt för när det blev klart att den bästa kvalförloraren skulle få en vakant plats så var det inte Romelanda som var den bästa förloraren. Det var istället Willands som förlorat med 5-7 över Träslövsläge men det visade sig att den matchen blivit felrapporterad i IBIS och att den slutade 5-8 och då gick platsen till Romelanda istället.
- Efter mycket strul med resultatrapporteringen kring den match som spelades dagen efter vår match blev det till slut klart av vi var klara för Herr1an med 1 mål till godo.

Hur kändes det att först sumpa chansen själva men sedan gå upp ändå?

- Det var en märkligt känsla att gå upp på det sättet, men vi i RUF tackade och bockade.

Hur lyckas man att gå upp en serie 5 år i rad?
- Jag vet inte riktigt vad jag ska svara. Jag tror det har mycket att göra med att alla i laget är polare och vi har högt i tak, vilket gör att man kan ge och ta mycket. Det ska dock inte stickas under stol att det finns kvalitet i laget och spelare som gör skillnad.

Under de fem åren som laget har funnit har man aldrig tränat 5 mot 5 någon gång utan man kör en gång i veckan 3 mot 3 på liten plan. Man har heller ingen tränare utan det är spelarna som sköter allt själva. Ett upplägg som de kommer fortsätta med även kommande säsong, det är ju dumt att ändra ett vinnande koncept, menar Yngwe på:

- Tror inte att vi kommer att ändra något på våra träningar ifall jag ska var ärlig, det har ju trots allt visat sig varit ett vinnande koncept som fler klubbar kanske borde ta efter… Det enda vi hoppas ska ändras på kring träningarna är att Kungälvs kommun kan erbjuda oss en träningstid i hallen där vi även spelar våra matcher eftersom så inte är fallet just nu.

Med tanke på eran historia så är väl målsättningen självklar att spela i SSL om tre säsonger eller?
- Vi hoppas såklart på en fin säsong 2019/20 och vi får se ifall trenden ger med sig eller ifall tåget tuffare vidare mot nya serier. Även roligt att Kungälv gjorde oss sällskap till Herr1an så de har två nya chanser att slå oss.

Läs även
Nystartade laget som klättrat från Herr6an till Herr2an
720 såg superfajten i Kungälv
Struligt värre när en vakant plats i Herr1an dök upp