Karlstads backtuffing Dragana Mrksic tränar för fullt med laget för en comeback.
Foto: Björn Sandberg och Idrottsfoto

En fd nyckelspelare för Karlstads nära comeback

ANNONS

Det har nästan gått ett och ett halvt år sedan Dragana Mrksic lade klubban på hyllan men nu tränar hon med Karlstad igen. En comeback är på gång men återigen kan en hockeyspelare sätta käppar i hjulen för Karlstads drömmar om att gå till slutspel.

I januari förra året fick Karlstad chockbeskedet att nyckelspelaren Dragana Mrksic valde att lägga klubban på hyllan mitt under säsongen.
- Det har varit allt från knackig försäsong till sparkade tränare, skador och sjukdomar och massor av förluster. Det har tagit mer energi än vad det har gett mig och då valde jag att lägga av, sa Mrksic till Innebandymagazinet då.

Nu har det gått ett år och 4 månader sedan beslutet och under tiden har 26-åringen hunnit att födda en liten Liam som nu är 3 månader och suget för att spela innebandy har kommit tillbaka.
- Att jag tränar med Karlstad igen stämmer vet inte riktigt om jag vill kalla det ”comeback” ännu. Allt beror på hur jag kommer må i kroppen efter alla fyspass med laget, men känner jag mig fräsch så kommer jag fortsätta föra en dialog med Karlstad, säger Mrksic till Innebandymagazinet.

Vad är det som gjort att du hittat suget för innebandy igen?
- Suget för innebandyn har alltid funnits där, innebandyn och jag har nästan gått hand i hand i så många år. Och när jag sen valde att lägga karriären på hyllan så har det varit lite jobbigt vissa stunder. Så jag måste väl säga att jag saknar detta klassiska att spela i ett lag igen. Att vinna och förlora med sina vänner, att bara komma iväg och få göra det man tycker så mycket om. Det är väl det som har kliat i fingrarna lite.

Hur känns formen då?
- Gravid i 9 månader, plus att jag hade ett fysiskt tungt jobb som gjorde att jag inte ”orkade” träna alls. Jag skulle ljuga om jag sa att formen känns bra, jag har en lång väg att vandra men med tjejerna i laget och med mitt pannben tror jag det kommer bli bra.

När ska du bestämma dig om du kommer köra eller inte?
- Såklart vill jag inte dra ut på saker och ting, men som sagt, allt beror på min form.

I helgen berättade vi om att en NHL-spelare kunde ställa till det för Karlstad då Färjestadspelaren Oskar Steen blir proffs och flyttar till Boston. Vilket gör framtiden för flickvännen Frida Swahn osäker som inte bestämt sig om hon ska flytta med eller inte. Nu kan ytterligare en Färjestadsspelare förstöra det för Karlstad då Mrksics sambo är lagkapten där och då kan det bli svårt att pussla ihop vardagslivet med en till elitsatsning.
- Det är just såna saker som jag och min sambo måste sätta oss ner och planera. Familjen kommer alltid gå först, så det vore bara en bonus ifall vi kunde klämma in mig någonstans där i ett hörn och få spela lite innebandy igen ”kanske”.

Läs även
NHL-spelare kan förstöra för Karlstad
Karlstad tappar en nyckelspelare