Allsvenska toppmålvakten Martin Ekstrand är tillbaka i Värmdö. 23-åringen tecknar ett 2-årsavtal med föreningen.
Foto: Deepbay Studios

Allsvensk målvakt valde bort SSL för Herr1an

ANNONS

En av norra allsvenskans bästa målvakter den gångna säsongen byter klubb.

Mellan 2016-2018 spelade Martin Ekstrand med Värmdö IF i Herr1an och då utsågs han till seriens bästa målvakt. Den gångna säsongen har han spelat i allsvenskan med Team Thorengruppen som slutade med en snöplig kvalförlust mot Visby. Men när tränarna fick rösta om seriens bästa målvakt hamnade Ekstrand i toppen. Till kommande säsong hade 24-åringen anbud från SSL men han valde istället att återvända till Värmdö som missade att kvala sig upp till allsvenskan.
- Ekstrand är en matchvinnartyp och ledare på banan, han är aggressiv och rörlig. Finns inga tvivel om att han är en målvakt som håller för spel på allra högsta nivå, säger tränare Magnus Jäderlund till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Det finns otroligt bra förutsättningar för elitinnebandy i Värmdö IF och Ekstrand är en viktig pusselbit. Vi kommer att stärka truppen ytterligare.

Ekstrand spelade 4 säsonger i Herr1an med Nacka Wallenstam innan han gick till Täby och spelade i allsvenskan säsongen 2015/16. Efter den säsongen bytte han till Värmdö och nu lämnar han allsvenskan ytterligare en gång för att återvända till Värmdö.
- Värmdö är starka i Stockholmsområdet, man har publiken, organisationen och väldigt höga ambitioner. Jag ser fram emot att vara en del av ”hypen” och satsningen mot toppen ute på innebandyön, säger Martin Ekstrand i ett pressmeddelande.