Kommer Gimonäs klara av att ta sig till allsvenskt kval en gång till?
Foto: Gimonäs UIF

Tankar om den norra Herr1an

ANNONS

Gimonässpelaren Daniel Nygren delar med sig av sina tankar om serieindelningen i den norra Herr1an.

Igår kom serieindelningen för Herr1an kommande säsong och där har det blivit ganska stora förändringar och en ny geografisk indelning. Förra säsongens Norra, Västra Svealand, Östra Svealand, Mellersta Svealand, Västra Götaland och Södra Götaland har istället blivit. Norrland, Mellersta, Östra Svealand, Västra, Östra Götaland och Södra Götaland.

Vi tar hjälp av Gimonäs poängspelare Daniel Nygren för att se vad han tycker om den norra serien, som inte har ändrats så mycket, den kommande säsongen.

Herr1an Norrland
Hudik/Björkberg IBK (Från allsvenskan)
Timrå IBC (1)
IBF Dalen (3)
Gimonäs Umeå IF (4)
Gamla Stan IBK (5)
Örnsköldsvik IBK (6)
IBK Luleå (7)
FBC Bollnäs (8)
Sundsvall FBC Ungdom (9)
Holmsund City IBC (Nykomlingar)
IBK Härnösand (Nykomlingar)
Kiruna AIF (Nykomlingar)


- Tycker serieindelningen ser intressant ut. Det var ett tag sedan både Kiruna och Hudik var i ettan, så det känns kul med lite nya bekantskaper. Holmsund City verkar ha nått på gång, så de ska man inte ta för lätt på, säger Nygren till Innebandymagazinet.

Känns serien starkare eller svagare än förra säsongen?
- Serien känns spontant lite tuffare än förra året med Hudik som klara seriefavoriter. Får IBF Dalen klartecken att gå upp är dem alltid att räkna med. Dessutom ett Timrå som förmodligen kommer vara riktigt bra kommande säsong också. GUIF och Gamla stan kommer garanterat vara med kring kvalplatserna också.

Vilka fyra lag tror du kommer lägga beslag på kvalplatserna till allsvenskan?
Hudik/Björkberg
IBF Dalen
Timrå
Gimonäs

Vilka tre lag tror du kommer få det svårt att klara sig kvar?
- Svårt att tippa både vilka som ska ta kvalplatserna och vilka som åker ut då jag inte sett några färdiga trupper än så länge. Så då blir det än svårare men vill du ha ett svar under pistolhot så säger jag:

Sundsvall ungdom
Härnösand
Kiruna

Var kommer vi hitta Gimonäs till slut då?
- Mycket kring Gimonäs som fortfarande är oklart. Sportchefen börjar till veckan att ringa spelare, ingen tränare är klar och många osäkra spelare, där bland annat jag. Så det är svårt att säga hur nästa säsong kommer bli, men får vi behålla stommen och kanske får in ett par bra nyförvärv så är Guif alltid nått att räkna med.