Ska Munka-Ljungby ta sig till ett nytt kval?
Foto: Per Wiklund

Munka-Ljungby har siktet inställt på ett nytt kval

ANNONS

Munka-Ljungby lyckades inte gå hela vägen i kvalet till allsvenskan under den gånga säsongen, och nu har laget sikte på kommande säsongen när serieindelningen under gårdagen blev offentliggjord.

Igår kom serieindelningen för Herr1an kommande säsong och där har det blivit ganska stora förändringar och en ny geografisk indelning. Förra säsongens Norra, Västra Svealand, Östra Svealand, Mellersta Svealand, Västra Götaland och Södra Götaland har istället blivit. Norrland, Mellersta, Östra Svealand, Västra, Östra Götaland och Södra Götaland.

Här delar Munka-Ljungbys Jonathan Olsson med sig av sina tankar kring serien och nästa säsong.
- Jag tycker serien ser spännande ut. Tror det var fyra eller fem nya lag som jag aldrig mött innan. Tycker det är kul att möta nya lag som man inte vet så mycket om, säger Jonathan Olsson till Innebandymagazinet.

Känns serien starkare eller svagare än förra säsongen?
- Svårt att säga om serien känns bättre eller sämre för jag har ingen koll alls på dem nya lagen. Så det vågar jag inte svara på.

Div 1 Södra Götaland 18/19
FBC Engelholm
Fristads GoIF
IBK Lund Elit
IK Zenith
Malmö FBC
Munka-Ljungby IBK
Mölndals IBF
Pixbo Wallenstam IBF
Röke IBK
Träslövsläge IF
Varla IBK
Warberg IBF


Bland lagen som kommer slåss om topplaceringarna gissar Olsson att Malmö, Lund och hans eget Munka-Ljungby kommer att finnas med i toppstriden.
- Jättesvårt att säga men om jag ska gissa så tror jag vi, Malmö Lund kommer topp fyra sedan den sista platsen vet jag inte. Kanske är några av dem nya lagen riktigt bra så inte omöjligt att något av dem lagen kniper en kvalplats.

Vilka tre lag åker ur tror du?
- Vilka lag som åker ut vet jag inte alls, det är för många lag som jag vet känner till så vågar inte svara på den.

Hur ser du på eran säsong och vilka platser kommer ni kriga om?
- Tycker det ser bra ut för vår del. Vi kommer få behålla nästa hela laget plus att vi har värvat några spelare som kommer bidra med ny och bra energi. Tror vi kommer slåss om kvalplatserna uppåt. Det tycker jag absolut vi ska sikta på med tanke på vår kapacitet i laget.