Trots missat SSL-kval kommer det bli SSL för Hagundas före detta tränare ändå.
Foto: Kjelle Svensson

Tränaren som ska ta Sirius till slutspel

ANNONS

Idag blev det klart vem som tar över Sirius damlag kommande säsong.

Mårten Pederson ledde sitt Hagunda till SSL-kval på herrsidan men trots en 2-1 ledning i matcher mot Warberg så kunde inte Hagunda knyta ihop säcken och istället var det Warberg som fick spela i SSL efter en vändning till 3-2 i matcher. Nu står det dock klart att det kommer bli SSL för Pederson ändå då han kommer att träna Sirius damer kommande säsong.
- Vi har gjort klart med Mårten Pederson och han har tidigare varit i herrlaget så det känns skönt att få tillbaka honom i blåsvart igen, säger sportchef Sara Orebrand till Innebandymagazinet.

Vad är det för tränare ni får in till damlaget?
- Vi får en väldigt rakt och tydlig ledare med exakt den tydligheten kring kravställning som vi behöver. Från mitt första möte med honom har jag känt att han är precis det som detta laget behöver för att ta nästa steg.

Förra säsongen blev inte alls vad Sirius hade planerat men efter en katastrofalt dålig höstsäsong fick man ordning på bitarna i slutet och klarade nytt kontrakt. In för årets säsong så har man varit väldigt aktiva under silly season och värvat in 4 RIG-spelare plus en femte i Nathalie Hjertberg som tog studenten förra året samt poängdrottningen Lovisa Åström från Strömsbro.
- Jag såg att någon kallade oss för lilla RIG och den jämförelsen kan jag ta alla dagar i veckan. Jag var ju kaxig inför förra säsongen och det bet mig ju i ... efter vår katastrofhöst. Men jag kommer vara lika kaxig i år för jag tror stenhårt på laget och nu när Mårten är klar också så är slutspel givet. Det ska heller inte avgöras i sista omgångarna utan vi ska klara det med marginal.