"Jag kommer aldrig att kunna släppa Warberg."
Foto: Per Wiklund

Meriterade ”Bagarn” avslutar sin tränarkarriär

ANNONS

Stefan ”Bagarn” Smedberg avslutar sin 16 år långa tränarkarriär.

Stefan ”Bagarn” Smedberg anslöt till Warberg som spelare år 2000. Då under efternamnet Pettersson. Efter en säsong som spelare klev han över till tränarrollen, 33 år gammal. Därefter har han haft många framgångsrika år som tränare både i Warberg och i schweiziska Alligator Malans. De senaste åren har han varit assisterande tränare i Warberg bakom Kent Göransson.

I en lång intervju på Warbergs hemsida berättar ”Bagarn” om beslutet att avsluta tränarkarriären och sina starkaste minnen. Bland annat konstateras det att han fick avsluta på bästa möjliga sätt, med att ta upp klubben i hans hjärta i högsta serien.
- Eftersom jag var delaktig i att vi för första gången försvann från innebandyns finrum, så känns det mycket bra att jag kunde bidra till att vi tog oss tillbaka. Det var en häftig resa vi gjorde jag och Kent. Vi satte upp en plan att vi inom två år skulle lyckas ta steget tillbaka. Att sedan under denna tid dagligen få jobba mot målet för att sedan lyckas är en härlig känsla. Efter matchen var jag helt tömd på energi och känslor och orkade inte ens gå med grabbarna ut och fira. Kroppen var helt tom, säger han till Warbergic.se.

Han kommer dock inte kunna släppa innebandyn helt.
- Jag kommer aldrig att kunna släppa Warberg. Mitt hjärta är helt enkelt för blått för det. Har en grabb som spelar i 06- gänget så det är väl inte omöjligt att jag hjälper till lite där. Sedan brinner jag för utvecklingsfrågor så det är mycket möjligt att jag kommer sitta med i någon grupp. Och, jag kommer givetvis att sitta på experthyllan under matcherna och gnälla över att det var bättre på min tid!