Ville Hirvisou berättar vad han kommer sakna mest med Sverige och Gotland.
Foto: Magnus C Lydahl

Tvingas flytta hem till Finland när Visby gick upp till SSL

ANNONS

En av Visbys bästa spelare kommer inte att följa med upp till SSL för att han tvingas flytta hem till Finland. För Innebandymagazinet berättar Ville Hirvisou vad han kommer att sakna mest med Sverige.

Efter att ha kämpat med Visby för att gå upp till SSL så tvingas den finska stjärnan Ville Hirvisou att lämna klubben precis när man lyckats ta sig upp till den högsta ligan. Anledningen är att han måste återvända till Finland för att slutföra sina ingenjörstudier.
- Blandade känslor såklart, å ena sidan känns det tungt att åka hem nu men å andra sidan hade man inte kunnat önska ett bättre resultat för laget, säger Hirvisou till Innebadnymagazinet.

Vad som händer den närmsta framtiden är stjärnbacken förtegen om men enligt rykten ska han vara klar för en comeback i TPS Åbo, som föll i finalen i de finska mästerskapen.
- Målet är att bli klar med skolan samt fortsätta med innebandy.

Vad tror du om Visbys chanser i SSL?
- Jag tror Visby kommer ha bra chanser i SSL. Såklart blir det en helt annan femma men med ett par bra värvningar samt en ny tränare så kommer det säkert gå bra.

Finländaren har haft två fantastiska år både spelmässigt men även socialt i Visby och han utesluter inte en comeback i den gula tröjan när han är färdigutbildad.
- Svårt att säga för att mycket kan hända på två år men jag trivs här och skulle gärna vilja spela i SSL med en IBK tröja på mig.

Vad kommer du sakna mest med Visby och Sverige?
- Jag kommer ju sakna alla i laget, publiken som vi haft på ICA Maxi Arena och Gotland generellt, det är ju otroligt mysigt här.