Nästa säsong så får KAIS Mora ytterligare en landslagsspelare till sin trupp.
Foto: Per Wiklund

Mora värvar landslagsspelare

ANNONS

En vecka innan SM-finalen meddelar KAIS Mora att man förstärker laget till nästa säsong med en finsk landslagsspelare.

Det är den finska landslagsforwarden Jenna Saario som har skrivit på för KAIS Mora till kommande säsong. Saario kommer närmast från den finska ligan och laget TPS Turku, där hon gjorde 16 mål och 13 assist på 17 matcher den gångna säsongen. Saario har även flertalet A-landskamper och U19-landskamper på meritlistan.
-Jag hade några alternativ att välja mellan, men efter att jag besökt Mora så visste jag direkt att det här är rätt, säger Saario i ett pressmeddelande och fortsätter:

- Jag kände att de tar hand om varandra och det är en bra atmosfär i laget. KAIS Mora är väldigt målmedvetna och de vill vinna varje år. Alla är engagerade för att nå samma målsättning. Jag är stolt över att bli en del av KAIS Mora! Jag kände att nu är det dags att utmana mig själv genom att spela i SSL för att utveckla mitt spel. Jag ser fram emot att flytta till Sverige och till Mora.

Börje Sundqvist, damansvarig KAIS Mora:

-Jenna är en spelare av yttersta världsklass som ligger högt upp i finska poängligan. Vi har haft kontakt med henne under en längre tid och nu äntligen är hon redo att ta steget för spel i SSL med oss i KAIS Mora. Vi är övertygade att hon kommer att passa perfekt in i vår trupp.