För 22:a gången i ordningen delar Innebandymagazinet i samverkan med Föreningen Svenska Superligan ut utmärkelserna Årets målvakt, back, center, forward, tränare och rookie. Vinnarna presenteras nästa vecka.
Foto: Per Wiklund

Kandidater: Årets rookie, herr

Tränarnas röster är räknade och under kommande vecka presenteras vinnaren av utmärkelsen Årets rookie i SSL på herrsidan. Här är de fem spelare som varit mest aktuella i omröstningen.

Kandidater: Årets forward, herr
Manuel Maurer, Växjö IBK
Den schweiziska landslagsmannen har tagit Svenska Superligan med storm omgående. 25-åringen vann Växjös interna poängliga med totalt 35 mål och 22 assist. Har ett unikt målsinne och kan lirka in bollen från alla möjliga vinklar, inte sällan med en hand.

Viktor Kastengren, Växjö IBK
Att ersätta världens bästa spelare Eero Kosonen mellan stolparna i Växjö är inte lätt. Nu förutspås den här 19-åringen, efter att ha fått ett mycket stort genombrott på högsta nivå, att bli minst lika bra. Lugn, följsam och ofta bäst när det gäller som allra mest.

Tim Braillard, Mullsjö AIS
Genom en speluppfattning utöver det vanliga och en väldigt hög ambitionsnivå lyckades den här centern först etablera sig i schweiziska landslaget, för att sed
LÄS VIDARE MED PLUS
Innebandymagazinet Plus
89 kr / mån
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Betalas månadsvis utan bindningstid
Förnyas automatiskt
Innebandymagazinet Plus
799 kr / år
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Förnyas automatiskt