För 18:e gången i ordningen delar Innebandymagazinet i samverkan med Föreningen Svenska Superligan ut utmärkelserna Årets målvakt, back, center, forward, tränare och rookie på damsidan. Vinnarna presenteras nästa vecka.
Foto: Per Wiklund

Kandidater: Årets målvakt, dam

Tränarnas röster är räknade och under kommande vecka presenteras vinnaren av utmärkelsen Årets målvakt i SSL på damsidan. Här är de fem målvakter som varit mest aktuella i omröstningen.

Kandidater: Årets målvakt, herr
Matilda Wirthig, IBK Dalen
Tog hem utmärkelsen förra säsongen och har haft en fin säsong även i år, som ledde till att Dalen på ett mycket starkt sätt tog sig till slutspel. Wirthig gör väldigt sällan en dålig match och sprider trygghet i laget.

Lara Heini, Pixbo Wallenstam IBK
Schweiziska landslagsmålvakten värvades som ersättare till superstjärnan Sara Hjorting, långt ifrån en tacksam uppgift, men Heini har imponerat från första stund. Bidragit till att Pixbo var ensamma tillsammans med IKSU och Mora att släppa in under 100 mål.

Sofia Blixt, Jönköpings IK
Jönköping genomgick en stor förvandling från att kämpa hårt för nytt kontrakt i fjol, till att sluta sluta och gå till slutspel i år. Sofia Blixt har fått stort förtroende mellan stolparna och h
LÄS VIDARE MED PLUS
Innebandymagazinet Plus
89 kr / mån
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Betalas månadsvis utan bindningstid
Förnyas automatiskt
Innebandymagazinet Plus
799 kr / år
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Förnyas automatiskt