6 spelare behöver Kalmarsund värva för att ta sig till slutspel kommande säsong
Foto: Tero Väisänen

Kalmarsund värvar för att ta sig till slutspel

ANNONS

Kalmarsunds klubbchef berättar om planerna på att rusta upp laget under silly season så att det får slagkraften att ta sig till slutspel kommande säsong.

Nykomlingarna Kalmarsund stod för en bra debutsäsong i SSL och man var nära att göra något mycket ovanligt, att gå till slutspel som nykomling, men en dålig avslutning på säsongen gjorde att man missade den fjädern i hatten.
- Vi hade som mål att komma topp tio och det uppfyllde vi med råge med god marginal ner till elvan och tolvan samt ännu större marginal ner till nedflyttningsstrecket. Så det känns som vi fick en bra start i SSL, säger klubbchefen Per Viberg till Innebandymagazinet.

Hur går det med lagbygget inför det svåra andraåret?
- Vi jobbar för fullt med lagbygget allt ifrån tränarstaben till alla positioner i laget. Vi har haft en stor kontinuitet i truppen under många år men räknar med lite omsättning i år och vi har sagt att vi behöver värva in sex spelare om vi ska införliva vår målsättning som är att gå till slutspel nästa säsong.

Klara in:
Albin Hedstål, center
Gustav Wadell, back

Klara ut:
Alexander Berglund, back

- Det är de två som är klara in och sedan är det klart att Alexander Berglund slutar, eller han slutar inte men han kommer inte fortsätta spela innebandy med oss. Men förutom det är inget mer klart. Vi har utvecklingskontrakt med 5 spelare varje år av 22-mannatruppen och där kommer det röra lite på sig och det är inte säkert att det kommer vara de samma i år.

Vad är ni på jakt efter?
- I grunden ska det vara rätt spelare som passar in i vår filosofi och som vill satsa på innebandy fullt ut. Vi behöver ha in en spelade back och en etablerad center men vi behöver förstärka på alla positioner egentligen.

Är det några som är på gång in snart?
- Vi har precis börjat så vi är inte nära någon övergång just nu. Vi har flera krokar ute och hittills har vi inte fått några nej. Vi känner att det får ta lite tid för vi tycker att det är viktigt att det är rätt spelare som kommer.

Det har ryktats en hel del om spelare som ni är på jakt efter bland annat Bröderna Lindström i Salem, Otto Weidman och Sebastian Palmqvist.
- Det är ingen hemlighet att vi är intresserade av bröderna Lindström, som även många andra är. Dem för vi en dialog med. Sedan finns det ett antal spelare som fortfarande spelar och där kan inte processen starta fören de åkt ut. Otto finns det dock ingen substans i alls.

Vi fick även in ett hett tips om att Alexander Brinkmann kommer ingå i tränarstaben kommande säsong.
- Brinkmann har vi en dialog med och det stämmer att Kallenberg kommer att stanna kvar men att vi vill bredda tränarstaben. Vi vill se långsiktigt och hitta rätt med vår rekrytering. Senast hitta vi ju inte rätt den säsongen vi gick upp för då fick vi ju göra ett tränarbyte. Så vi är mycket noggrannare i den processen nu och låter det ta lite tid så att vi hittar rätt person som är lämplig.

Har du någon drömvärvning som du skulle vilja göra?

- De spelare som vi kommer ta in kommer vara drömvärvningar.