Ketil Kronberg ledde Dalen till semifinal med ett hattrick mot Linköping.
Foto: Per Wiklund

Ketil Kronberg show när Dalen gick till semifinal

ANNONS

Dalen vände och vann mot Linköping anförda av Kung Kronberg.

Dalen är klara för semifinal efter att de besegrade Linköping på söndagseftermiddag med 7-4 och sammanlagt 4-1 i matcher.
- Det känns otroligt bra, solen skiner och det är ljust och vi vann med 4-1 i matcher. Så jag har inget att klaga på just nu, säger Ketil Kronberg till Innebandymagazinet.

Men det var Linköping som började bäst och gick upp till en 3-0 ledning. Men Dalen hade något som Linköping saknade och det var Ketil Kronberg. Norrmannen gjorde hattrick och hans tredje mål var ett fantastiskt solomål som gav Dalen ledningen för första gången i matchen med 5-4 och femton minuter kvar att spela.
- Jag gör en bra match där jag gör tre extremt viktiga mål och jag krigar på i hela matchen igenom. Idag var det min tur att kliva fram och i de andra matcherna har det varit andra som gjort det. så vi har haft bra ruljans på matchvinnare.

Vad är det som gör att ni vänder på matchen och vinner sista perioden med 4-0?

- Vi har gått runt på mer folk och vi är löpstarkare vilket också syntes bra idag. Vi har inte gett dem en lugn stund på 15 perioder utan vi har pressat högt i alla matcher. Så vi hade mer ork kvar i sista perioden. Matchen stod och vägde men när vi gjorde 5-4 så stängde vi ner matchen efter det.

Sett till hela matchserien då, varför vinner ni med behagliga 4-1 i matcher?

- Vi hittade rätt med taktiken från början och fick en helt sjuk start på matchserien när vi kvitterade med en sekund kvar och avgjorde i sudden sen. Det var som vi fick en raketmotor på oss efter det. De har sagt hela tiden att de är bättre än oss och de trodde nog att de skulle ordna sig till sist. De ändrade massor i sina femmor men det hjälpte inte för vi dominerade denna matchserie och det visar även siffrorna när vi vinner med 4-1.

Kung Ketil har blivit 39-år och sagt att karriären är inne i sitt slutskede men efter dagens insats så översköljdes sociala medier med hyllningar till norrmannen som gick ut på att han är för bra för att lägga av efter säsongen.
- Jag har inte bestämt mig faktiskt men det är klart att när det är slutspel och man vinner med 4-1 i matcher och jag fortfarande kan leverera på hög nivå så vill jag fortsätta. Men det är mycket som ska falla på plats med en lång försäsong och mycket tid borta från familjen. Jag ska se om jag kan få det att funka men jag hoppas kunna fortsätta spela ett tag till.

Matchfakta: