Niklas Nordén och Växjö är inte nöjda med hur förfarandet runt Sankell-domen gått till.
Foto: Tero Väisänen

Växjö överklagade förfarandet i Sankell-domen

ANNONS

Växjö har ställt frågan till Riksidrottsnämnden om det är okej att ändra en domares bedömning i efterhand.

Idag kom domen från Juridiska nämnden för Växjöspelaren Jesper Sankell efter incidenten som hände i första kvartsfinalmötet mot Mullsjö. Sankell stängs av två matcher varav den ena matchen redan är avtjänad och Sankell är spelklar på torsdag igen.
- Det är ett beslut som vi bara får acceptera. Det är de som bedömer och då får vi ta det därifrån. Så Jesper får stå över en match till innan han är redo för spel, säger Växjötränaren Niklas Nordén till Innebandymagazinet.

Växjö lämnade efter domen in en överklagan till Riksidrottsnämnden som fick avslag.
- Vi har inte överklagat själva domen i sig utan förfarandet. Det finns en kutym i idrottens värld att när en domare har bedömt situationen så ska den domen bestå. Jesper åkte ju ut fem minuter och då tycker vi att den bedömningen borde bestå istället för att det bedöms som ett matchstraff i efterhand. Så vi har ställt frågan till Riksidrottsnämnden hur de ser på den saken.

Svaret på hur de ser på saken kom snabbt.
- Vi fick avslag där så nu vet vi att det är så det kan få fortsätta för Svensk Innebandy i framtiden.

TV: Se situationen som Jesper Sankell anmäldes för i klippet nedan.


Läs även
Extra - så länge stängs Jesper Sankell av