Kolla in Moraspelarens fräcka zorrostraff

ANNONS

Alexandra Terner bjöd på en läcker zorrostraff mot Örnsköldsvik i den senaste omgången.

KAIS Moras Alexandra Terner bjöd på en väldigt snygg zorrostraff i senaste omgången av damernas SSL.
- Jag gick fram lugnt och körde någon skottfint. Jag såg att målvakten satt mer åt höger i målet vilket gjorde att hon inte skulle hinna förflytta sig tillräckligt. Det var då jag la bollen i vinkeln, la över den på backhand och placerade bollen högt upp vid förstastolpen, säger Terner till Innebandymagazinet om varför det blev just den varianten.

Brukar du välja en zorrovariant eller vad det bara för att målvakten placera sig som hon gjorde?
- Jag har ett par varianter men vill såklart använda zorron om läge ges.

Totalt har det lagts 57 straffar denna säsong i damernas SSL och det har gjorts mål på 40,4% eller 23 mål. I Mora har Anna Wijk gjort 2 mål, Moa Gustafsson likaså och Terner har satt en.
- Vi har inte direkt några klara straffläggare utan det brukar variera vem som lägger straffar.

Det var mycket snack inför säsongen om zorrostraffar och att de skulle öka lavinartat. Men så blev inte fallet och framförallt inte på damsidan. Varför tror du att det inte zorras så mycket i SSL på straffar?
- På damsidan är det generellt inte så vanligt att använda zorro, jämfört med herrar. Så kanske är svaret så enkelt vad gäller dam. Zorrostraffar verkar också mer accepterat på damsidan och det kan ju bero på det jag sa tidigare om att det inte är så vanligt. Det finns ju tränare och spelare på herrsidan, som inte tycker att straffar ska få gå till på så vis, men det får stå för dem.

Vad tycker du om de nya straffreglerna?

- Jag gillar den nya regeln. Det gick ju faktiskt att zorra innan regeländringen, även att det såklart var svårare, i och med att rörelsen inte fick gå bakåt. Nu kan jag göra min grej och inte bara ha fokus på rörelsen framåt. Så personligen tycker jag att det är bättre nu. Dock är väl risken ganska stor att regeln kring zorrostraffar kommer att stramas upp, efter all debatt som har varit om detta.