”Det är en enorm morot att ha RIG i samma serie men det innebär ju också ett problem att de är så fullständigt överlägsna varje år.”
Foto: Stefan Grahn

Kritiken mot RIG Umeå inför ödesmatchen - ”Upprört alla”

ANNONS

Ikväll spelas mötet mellan RIG Umeå och Wibax-Piteå i juniorallsvenskan, en match som kan komma att avgöra framtiden för flera av lagen i serien.

Ikväll spelas mötet mellan RIG Umeå och Wibax-Piteå i grupp A av herrarnas juniorallsvenska. Ett möte som poängmässigt inte betyder något för RIG, men där Wibax-Piteå vid minst en poäng kan säkra andraplatsen i gruppen. Det är också ett möte där förlust för Wibax-Piteå kan innebära att Sundsvall får chansen att knipa andraplatsen i och med deras möte mot Gamla Stan på söndag.

Matchen har dock fått ett tråkigt förspel där Sundsvalls tränare Johan Nordell nåddes av uppgifter om att RIG Umeå tänkte låta flera av sina tongivande spelare vila ikväll.
- Uppgifter från Umeå läckte igår ut om att RIG idag tänker ställa över och vila deras fantastiska 00:or i den för serien helt avgörande matchen mot Wibax/Piteå. Att RIG inte skulle spela med bästa lag har upprört alla i Sundsvall FBC, säger Johan Nordell till Innebandymagazinet och fortsätter:

- I min värld som ledare skulle jag aldrig ställa över mina 6-7 bästa spelare i en match som har avgörande betydelse för andra lag. För mig känns inte det som fair-play men vi har ju alla olika värderingar.

Juniorallsvenskan Grupp A
1. RIG Umeå - 29 poäng(+64 i målskillnad)
2. Wibax-Piteå - 23 poäng(+30 i målskillnad)
----------------------
3. Sundsvall Ungdom - 20 poäng(+23 i målskillnad)

Nordell fortsätter och belyser vad det innebär att spela i samma serie som RIG Umeå.
- Det är en enorm morot att ha RIG i samma serie men det innebär ju också ett problem att de är så fullständigt överlägsna varje år. Genom att de spelar olika lag mot olika motståndare så avgör de tabellen för övriga lag. Mot oss har de i år spelat absolut bästa motstånd och kört över oss som sig bör med 6-0 och 8-1 och mot andra lag har de inte gjort det. I allsvenskan vann RIG mot Wibax/Piteås herrlag med 8-4 så om de går för fullt, som de gjorde mot oss, så är det klart att det ska mycket till om Wibax/Piteås juniorer ska slå dem. Vi får hoppas att de spelar bästa lag så att serien får en rättvis avslutning.

Fotnot: Innebandymagazinet har varit i kontakt med RIG Umeå som varken bekräftar eller dementerar uppgifterna, dock ska det noteras att i laguppställningen till kvällens match i iBIS finns det flera spelare födda 00 inlagda.