Warberg är klara seriesegrare sedan tidigare i allsvenskan södra.
Foto: Björn Sandberg

Nu väntar sista omgången av herrarnas allsvenska

ANNONS

I helgen ska sista omgången av herrarnas allsvenska avgöras - och vi ger er förutsättningarna som väntar inför avgörande omgången.

Tabellen - Allsvenskan Norra


Det väntar en ren seriefinal i allsvenskan norra när Team Thorengruppen och Hagunda drabbar samman i den sista omgången. Team Thorengruppen har dock bättre målskillnad så Hagunda måste vinna samtidigt som man tar ikapp den för att ro hem seriesegern.

AIK har den sista kvalplatsen i sina egna händer inför sista omgången och man har samtidigt en bättre målskillnad än jagande Tullinge. En poäng, eller kanske till och med en förlust, kan räcka för att AIK ett år efter degraderingen ska få spela kval till högsta serien igen.

Hudik/Björkberg har i princip gjort sitt i allsvenskan om man inte får till ett mirakel i den sista omgången. Med en måldifferens på -17 jämfört med Wibax-Piteå kommer det krävas något alldeles extra om Hudik/Björkberg ska få spela i allsvenskan även nästa säsong.

Tabellen - Allsvenskan Södra


Seriesegern i allsvenskan södra är klar sedan tidigare och Warberg plockar återigen hem segern. Med en omgång kvar att spela och fjorton poängs marginal var det aldrig något snack för Warberg som har siktet inställt på en återkomst till SSL. Utöver Warberg är det klart att Strängnäs, Visby och Onyx kniper de ytterligare kvalplatserna. Tabellplaceringarna mellan Strängnäs och Visby kan dock komma att ändras i den sista omgången beroende på resultaten.

För Lagan finns det ett litet hopp att spela i allsvenskan även nästa säsong, men då krävs det att Malmö förlorar mot Warberg samtidigt som Lagan vinner sin match mot Craftstaden Oskarshamn. Annars får Lagan ta nya tag i Herr1an till nästa säsong. Övriga lag i mittenskiktet har endast en bättre tabellplacering att spela om i den sista omgången.