Hagunda har sedan tidigare säkrat SSL-kvaplatsen och har nu siktet inställt på seriesegern i allsvenskan norra.
Foto: Adam Troy

Hagunda är redo att utmana om seriesegern i sista omgången

ANNONS

Med en omgång kvar att spela väntar en ren seriefinal i allsvenskan norra när Team Thorengruppen och Hagunda drabbar samman på söndag.

- Det ska bara bli roligt, det kan inte bli häftigare än så här, säger Hagundas tränare Mårten Pederson till Innebandymagazinet.

Hagunda ligger inför helgens seriefinal på andraplats i allsvenskan norra med 43 poäng, dock har man Salem hack i häl på 42 poäng. Och för Hagunda finns det inget annat än att försöka gå för en vinst i helgens match.
- Vi måste försöka iallafall. Förlorar vi så har vi en chans att kunna bli trea, så är det en hemmaplansfördel som kanske ryker.

Allsvenskan Norra
1. Team Thorengruppen - 46 poäng
2. Hagunda - 43 poäng
3. Salem - 42 poäng
4. AIK - 38 poäng

Märks det av annars i gruppen att kvalet är nära?
- Nej inte specifikt. Vi har faktiskt varit inne i det här, nu syntes inte det i senaste matchen, men hela gruppen har varit inne på att vi inte är nöjda någonstans. Vi har sett kvalet nalkas ett tag och har börjat ta oss an det och tränat hårt inför det.

Och Pederson skickar också en liten hälsning till kommande kvalmotståndare.
- Vi är i toppform just nu och jag ser inte varför vi inte skulle vara i toppform om en vecka, vi är i extremt bra form just nu.

Hagunda ser annars ut att ha ett komplett lag inför helgens avslutande omgång där Pederson inte tror att någon missar matchen. Men Pederson menar också att det blir tufft att knipa seriesegern.
- För att säkra den så är nyckeln att vi lyckas slå Thoren med fyra bollar. Det blir en jättetuff uppgift men vi ska göra vårt bästa.