En superspännande avslutning i västra allsvenskan väntar på lördag.
Foto: Kennet Andersson, Katrin Wirén och Pontus Kjellberg

En otrolig rysare väntar i sista omgången av allsvenskan

ANNONS

Tre lag slåss om den sista SSL-kvalplatsen i den västra allsvenskan och det kommer bli en riktig rysare i sista omgången på lördag.

På lördag spelas sista omgången i den västra allsvenskan som inför säsongen sades vara den bästa allsvenskan någonsin. Precis så tuff som den förutspåddes så tuff blev den. Inför sista omgången så är det klart att Skoghalls vinner serien och går till SSL-kval. Men vilket lag som följer med dem är fortfarande ovisst och tre lag slåss om andraplatsen. Skoghall har varit numret stärre än alla andra och leder serien med 8 poäng.
- Jag tror det har att göra med att vi har allt som krävs inom laget, vi har bredden och spetsen. Samtidigt har vi nog även seriens bästa lagsammanhållning, man är nära och kan umgås med exakt alla i laget, säger supernyförvärvet Mathilda Jansson till Innebandymagazinet.

Förutsättningarna inför sista omgången är som följer:

1. Skoghall 52p +42
2. Lockerud Mariestad 44p +37
---------------------------------------
3. Linköping IBK 43 +24
4. Västra Mälardalen 42p +31

Lockerud går till kval om man vinner sin match mot jumbon Västerås som inte har något att spela för. Man kan också gå till kval om man bara tar två poäng men då har Linköping en teoretisk chans att gå förbi om de besegrar Skoghall med 15 mål. Självklart går de även vidare om både Linköping och Västra Mälardalen förlorar, de har allt i egna händer med andra ord.

Linköping möter serieledarna Skoghall och där måste de vinna samtidigt som Lockerud förlorar minst två poäng mot Västerås. Det kan räcka med två poäng för Linköping om Lockerud förlorar under ordinarie tid.

Västra Mälardalen har också chansen att gå vidare och det finns en uppsjö av olika teoretiska scenarier men i praktiken måste man vinna över IBF Linköping samtidigt som både Lockerud och Linköping IBK förlorar.
- Allt kan såklart hända, men kollar man på sista omgången så borde Lockerud ta den utan tvekan.

Slutresultaten i första mötet
Lockerud-Västerås 5-0
Västra Mälardalen- IBF Linköping 4-5 sd
Linköping IBK-Skoghall 7-2


Skoghall behöver dock inte fundera på alla möjliga och alla nästan omöjliga vägar att ta sig till kval. Det är redan klart att de kommer möta IBK Lund i play off 1.
- Kollar man tidigare resultat så har vi vunnit mot Lund. Vi har en bra känsla för att spela i Lund. Vi har haft siktet på kval hela säsongen, och nu när det är dags, så hela laget är taggade och förberedda till 100%.

- I ett kval kan allt hända, så det kommer bli tuffa matcher. Men spelar vi som vi ska så kommer vi ta hem de två matcherna på en gång.