Adam Nilsson överlistar Visbys målvakt med en läcker zorrostraff.
Foto: Magnus C Lydahl

Zorrospecialisten som inte gillar nya reglerna

ANNONS

Strängnäs Adam Nilsson har gjort sig känd som en flitig zorrostraffläggare men han gillar egentligen inte de nya reglerna.

En stor debatt under hösten har varit de nya straffreglerna och zorrostraffarnas vara eller icke vara. De nya reglerna som trädde i kraft inför denna säsong gjorde det tillåtet att dra bollen bakåt på straff så länge man rör sig framåt. Införandet av de nya reglerna väckte mycket känslor ute i landet och många hävdade att zorrostraffarna skulle öka lavinartat och att det var omöjligt för målvakterna att rädda en zorrostraff och att det bara ökade utespelarnas chanser.

Adam Nilsson i Strängnäs har bjudit på en uppsjö olika zorrostraffar i allsvenskan och är nog den spelaren som lagt flest straffar under säsongen.
- Det är klart att målvakterna har chans att ta straffarna. Skulle dock påstå att det är betydligt svårare än vanligt. Jag har lagt 7 straffar den här säsongen och gjort mål på 5.

Hur kommer det sig att du alltid kör zorrostraffar?

- Jag använder mig av zorrostraffar just för att regeln finns och jag vill hjälpa laget att vinna matcher.

Vad tycker du om den nya regeln som gör det möjligt att zorra på straff?
- Jag tycker det är en dålig regel egentligen. Men det är klart man använder sig av det. Sporten går ju ut på att vinna matcher.

Läs också:
Antalet straffmål har ökat på herr- men minskat på damsidan
Sveriges mest rutinerade domarpar om nya straffreglerna
4 målvakter om en säsong med nya straffregeln