Matilda Wirthig och Dalen ställs ikväll mot IKSU i ett Umeåderby.
Foto: Per Wiklund

Drömbeskedet - landslagsmålvakten förlänger med Dalen

ANNONS

Dalen fortsätter knyta upp nyckelspelare till de kommande säsongerna, och nu har man gjort klart med sista utposten Matilda Wirthig som blir Dalen fortsatt trogen under de kommande två åren.

Med slutspelet runt hörnet så fortsätter Dalen att bygga vidare inför kommande säsonger. Tidigare meddelade klubben att backkuggen Ellen Berglund förlängt - och nu kommer ett riktigt drömbesked när landslagsmålvakten Mathilda Wirthig förlänger kontraktet med två år.
- Det är ett kanonbesked för oss såklart. Matilda är en spelare som personifierar IBK Dalen och enligt mig seriens absolut bästa målvakt. Med Matildas signatur klar så börjar det se väldigt bra ut i truppen inför kommande säsong, säger Dalens sportchef Christer Jernberg i ett pressmeddelande.

Wirthig står noterad på sex landskamper och fanns med när Sverige spelade VM-kval i slutet av januari.
- Jag tycker att IBK Dalen har en fin tradition att få fram bra målvakter på högsta nivå. Både Mirja Viklund och Malin Marklund fick göra sin a-landslagsdebut när de spelade i Dalen, säger Dalens tränare Henrik Vilhelmsson i ett pressmeddelande och fortsätter:

- Nu känns det extra kul att Matilda tagit steget upp bland målvakterna som slåss om en landslagsplats eftersom hon är en spelare som fostrats i Dalens ungdomsverksamhet. Hon har fortsatt sin positiva utveckling och varit enormt viktig för vårt försvarsspel när vi i år valt att flytta fram våra positioner lite i försvarsspelet. Hon är en spelare som älskar att tävla varje träning och match för att hela tiden bli bättre vilket utvecklar både henne och vårt lag.

Läs mer
Klart: Viktiga backkuggen förlänger med Dalen