Craftstadens målvakt gör en omöjlig räddning

ANNONS

Inför säsongen sas det att det skulle vara omöjligt för målvakterna att rädda en zorrostraff. Här visar Simon Lööf att det inte alls är omöjligt.

En stor debatt under hösten har varit de nya straffreglerna och zorrostraffarnas vara eller icke vara. De nya reglerna som trädde i kraft inför denna säsong gjorde det tillåtet att dra bollen bakåt på straff så länge man rör sig framåt. Införandet av de nya reglerna väckte mycket känslor ute i landet och många hävdade att zorrostraffarna skulle öka lavinartat och att det var omöjligt för målvakterna att rädda en zorrostraff och att det bara ökade utespelarnas chanser.

I helgen så visade Craftstadens målvakt Simon Lööf att det inte alls är omöjligt att rädda en zoorstraff när han följsamt läser av Strängnäs Adam Nilssons variant.
-Det var det ganska väntat att det skulle komma en zorrostraff. Man kollar alltid upp motståndet innan match och Adam har gjort en del mål på just det sättet denna säsongen. Det är en av de första zorrostraffarna jag får på mig, så det var mest att försöka vara så följsam som möjligt och försöka göra det omöjligt att dra tillbaka bollen åt andra hållet, säger Lööf till Innebandymagazinet.

- Han gjorde det riktigt bra och jag gjorde det mindre bra, tyvärr, säger Nilsson om straffen till Innebandymagazinet.

Craftstadens burväktare har inga direkta åsikter om den nya straffregeln utan han tycker den är överflödig.
- Angående den nya straffregeln så anser jag att den är överflödig, man behöver inte dra bakåt eller zorra för att göra mål på en straff. Det räcker med rakt blad och lite sköna handleder, kolla bara på Henrik Areskougs straffar. Sen hur den underlättar för domarna har jag dömt för lite denna säsongen för att bilda mig en uppfattning om.

Kolla in Lööfs superräddning i klippet ovan.

Läs också:
Antalet straffmål har ökat på herr- men minskat på damsidan
Sveriges mest rutinerade domarpar om nya straffreglerna
4 målvakter om en säsong med nya straffregeln
Zorrospecialisten som inte gillar nya reglerna