Ellen Berglund har svarat för 8(6+2) poäng för Dalen i SSL Dam så här långt under säsongen.
Foto: IBK Dalen/Idrottsfoto

Klart: Viktiga backkuggen förlänger med Dalen

ANNONS

Slutspelet är bara runt hörnet - men redan nu bygger Dalen inför den kommande säsongen när man tecknar upp viktiga backkuggen Ellen Berglund på ytterligare två år.

Under gårdagen presenterade Dalen en viktig kontraktsförläning inför den kommande säsongen. 19-åriga backen Ellen Berglund är nu klar för två nya år i klubben.
- Ellen har gått från sin moderklubb Sandåkern via vårt allsvenska lag till att idag vara en spelare som etablerat sig i SSL, säger tränaren Henrik Vilhelmsson i ett pressmeddelande och fortsätter:

- Hon är en spelare som under sina två år i SSL tagit stora kliv i sin utveckling som spelare. Hon är en tvåvägsback som både är en stark bollvinnare och har verktygen i spelet att vara ett hot i vårt offensiva spel. Jag tycker även att hon svarat bra på vår fysträning på Umeå Performance Center under vårt första år där och förhoppningsvis kommer den utvecklingen att fortsätta så.

- Vi är så klart väldigt nöjda med att Ellen vill fortsätta hos oss och vi är övertygade om att hon kommer att vara en viktig kugge i vår lagmaskin under kommande år, säger Dalens sportchef Christer Jernberg i ett pressmeddelande.

- Det känns som helt rätt beslut, jag trivs oerhört bra i laget med alla spelare och jag ser fram emot de kommande säsongerna, säger Ellen Berglund i ett pressmeddelande.