Oskar Forsgren berättar om sin resa från poängmaskin i Herr2an till att fortsätta ösa in poäng i allsvenska för Wibax.
Foto: Mats Ragnarsson och Wibax-Piteå

Herr2an-spelaren som blev övertalad att spela i allsvenskan

ANNONS

Oskar Forsgren blev först övertalad att välja bort hockeyn för innebandyn vilket blev ett lyckat val då han öste in poäng och blev Sveriges tredje bästa poängmakare i Herr2an. Det ledde till att han blev övertalad att spela i allsvenskan med Wibax-Piteå där han nu leder den interna poängligan.

24-åriga Oskar Forsgren har under hela sin karriär spelat i K4 IF som pendlat mellan Herr2an och Herr1an i Norrbotten. Förra säsongen så snittad Forsgren nästa 6 poäng per match i Herr2an vilket placerade honom som den tredje bästa poängmakaren av alla Herr2an-spelare. En poängsuccé som ledde till att han blev värvad till allsvenska Wibax-Piteå inför denna säsong.
- Jag hade inte tänkt spela alls förra säsongen eftersom att jag tänkte börja om med hockey, men blev tjatad på tills jag gick med på att spela, säger Forsgren till Innebandymagazinet med ett skratt och fortsätter:

- Förra säsongen var en rolig säsong då vi som förening skulle starta om och spela för att ha roligt och se till att föreningen K4IF kunde ha ett representationslag, att vi kom till kval blev som bara en bonus. Sen att vi torskade mot Timrå som nu leder Herr1an Norrland är kanske inte så konstigt.

Vad minns du bäst från din rekordsäsong?
- Det jag minns mest av den säsongen är en match uppe i Kiruna då vi förlorade på övertid. Vi ledde med 3-1 i mitten av tredje och en spelare i vårat lag tog ett matchstraff så vi förlorade. Slog av alla mina klubbor då i frustration efter matchen.

Forsgrens nya uppsättning klubbor fortsatte att leverera i samma takt som de gamla vilket fick Wibax till att locka med allsvenskt spel.
- Wibax hade frågat mig om jag inte var sugen i fyra år så jag tackade ja mest för att se vad jag hade missat om jag inte tog chansen. Många av mina närstående tyckte också att jag borde prova.

Hur har den allsvenska debuten varit?
- Min första säsong har varit rolig! Vi har en god stämning i laget. I början kändes det väldigt coolt att flyga till en bortamatch men nu har jag liksom vant mig vid det.

24-åringen har gjort en väldigt bra första säsong och poängmakeriet från Herr2an sitter fortfarande i och fungerar i allsvenskan också. Efter 19 omgångar leder han den interna poängligan på 22 mål och 10 assist.
- Den största skillnaden är så klart att det går mycket fortare i Allsvenskan än vad det gör i div 2 Norrbotten. Alla spelare är otroligt skickliga med bollen och vet vad de ska göra både när de har bollen och när de inte har den.

- Anledningen till att jag har gjort en del poäng är nog att ingen riktigt visste vem jag var i början av säsongen och för att jag spelar med väldigt skickliga spelare som sätter mig med bollen i lägena där jag vill ha den. Jag får spela PP och har fått en framstående roll också.

Med tre omgångar kvar att spela ligger Wibax på nionde plats med 6 poäng ner till nedflyttning och 6 poäng upp till kvalspel.
- Jag tror att vi kommer att vinna de tre resterande matcherna! Wibax har som kultur att vinna matcherna med kniven mot strupen! Det sitter nog i kläderna