Sök
Moa Jakobsson, Samuel Folkesson Algman och Gustav Johansson är alla tre fostrade i Westervik IBK.
Foto: Tero Väisänen och Per Wiklund
SSL herr

Tre stora SSL-talanger med en gemensam historia

Förutom att alla tre är tonåringar och har slagit igenom stort i SSL denna säsong har trion något annat gemensamt.

Med drygt 21 000 invånare tillhör inte Västervik de största städerna i landet. Men trots sin storlek och de faktum att stadens innebandylag aldrig spelat högre än division-1 på varken dam- eller herrsidan så har Westervik IBK fostrat 19 SSL-spelare genom åren.

Under årets säsong har tre spelare gjort stor succé i SSL. Moa Jakobsson och Gustav Johansson är båda födda 1999 och spelar i Jönköping där de fått sina stora genombrott denna säsong. Samuel Folkesson Algman är ett år yngre och han har gjort succé i Växjö samt tagit en plats i U19-landslaget. För Innebandymagazinet berättar talangerna vad deras moderklubb betytt för dem.
- Westervik IBK har betytt mycket för mig som innebandyspelare. Under mina år i WIBK så har jag utvecklats som både spelare och person, säger Samuel och får medhåll av Moa:

- WIBK har självklart betytt väldigt mycket för mig eftersom att det var där jag började min karriär. Det var en perfekt klubb att börja spela i, liten men familjär. Eftersom att det är en sådan liten stad så blir det nästan att alla känner varandra och föräldrarna lika så, så det blev väldigt lätt en trivsam miljö. Det var en väldigt rolig tid i WIBK där man kom nära varandra.

Gustav delar sina kompisar åsikter:
- Klart att WIBK betytt enormt mycket för mig. Det var där allting började och jag som spelare har haft en fantastisk tid där. Det var ju där jag la grunden till innebandyn och är oerhört tacksam att jag har växt upp i Västervik och har WIBK som modersklubb.


Gustav Jansson i den röda Jönköpingströjan där han gjort 13 mål och 14 assist hittills under säsongen. Foto: Tero Väisänen

Trots att föreningen producerat SSL-spelare på löpande band så har man aldrig själv spelat högre än division 1 vilket är en gåta För Gustav:
-Det är väldigt svårt att se vad som har gått fel med att WIBK aldrig har tagit steget upp. WIBK som förening är helt fantastisk och har enormt många eldsjälar runt omkring föreningen och enormt duktiga ungdomslag.

Samuel och Moa är inne på samma spår och tror det beror på att så många flyttar från staden och väljer att satsa på skola och karriär.
- Spelare flyttar iväg för att satsa på sina karriärer istället. Det gör att spelare försvinner och nya unga kommer in. Det blir som en nystart för WIBK varenda säsong känns det som.

Moa tar över och utvecklar lite:
- Det har mycket att göra med att staden är så liten som den faktiskt är. Det finns till exempel ingen högskola och det är de jag tror är det största problemet. Folk söker sig därifrån för att plugga vidare vilket gör att klubben tappar mycket spelare. Det var ju så det var för mig, jag flyttade för att de inte fanns de möjligheterna i Västervik som jag fått här i Jönköping med att kombinera skola och innebandy. Det är tråkigt men tyvärr sanningen.


Moa Jakobsson i Jönköpingströjan (43) där hon gjort 7 mål och 7 assist hittills under säsongen. Foto: Tero Väisänen

Vad klubbens hemliga recept är för att producera så många SSL-spelare är alla tre överens om.
-Mycket handlar nog om man har fått förtroende sen dag ett,det är en ”liten” förening med få lag vilket gör att de är många spelare som blir sedda tidigt och får förtroende, säger Moa och får medhåll av Gustav:

- Jag tror att det är för att klubben väljer tidigt att satsa på unga spelar väldigt tidigt i A-lagen. Där får man en bra grund ifrån början och utvecklas enormt mycket som sedan gör att man tar klivet till en större förening.

- För mig var det bara innebandy som fanns, säger Samuel och jag tror det var så för många. Det var och är många som brinner för sporten i Västervik


Samuel Folkesson Algman i den vita Växjötröjan där han gjort 7 mål och 6 assist hittills under säsongen. Foto: Tero Väisänen

De tre kompisarna växte ju upp tillsammans och spelade samtidigt i Västervik så de håller kontakten och Samuel och Gustav pratar dagligen med varandra. De följer varandras karriärer och gläds åt alla framgångar.
- Självklart har man koll på hur det går för dem. Jag och Gustav spelar ju i samma klubb så det blir ju att man kollar på en och annan match. Såklart följer jag hur det går för Samuel också och det är kul att se i media att de går så bra för honom. Det har ju varit extra kul när han varit här i Jönköping och spelat mot JIK också.

Att det skulle bli en hemflytt för någon av dem och att spela i Westervik igen ligger inte i den närmsta framtiden men ingen utesluter att sluta cirkeln framöver.
- Just nu har jag inga planer att gå tillbaka till WIBK. Men det känns också som att jag inte är klar med Västervik riktigt än, jag har blivit mer hemmakär sen jag flyttade därifrån så i framtiden kanske det blir en tillbakaflytt, säger Moa.

- Just nu har jag inga planer att komma hem och spela för Westervik igen, men man vet aldrig, fyller Samuel i innan Gustav avslutar med att öppna upp dörren för en comeback i den svarta tröjan:

-Klart att tanken har slagit än några gånger att flytta hem och lira för WIBK men det kommer nog inte hända inom den närmsta tiden. Men jag stänger inga dörrar för framtiden. Det hade varit enormt roligt att få dra på sig WIBK tröjan någon gång i framtiden!

Västerviksspelare som spelat i SSL
Maria Knutsson, Älvstranden
Anna Wiström, Munkfors
Sofia Nilsson, Munkfors och Karlstad
Charlie Åström, Linköping
Emma Stenborg, Linköping
Frida Sneitz-Edelsvärd, Engelholm
Karin Wiberg, Jönköping
Malin Stenborg, Kalmarsund
Moa Jakobsson, Jönköping

Mikael Andersson, Vimmerby
Jonas Hermansson, Vimmerby
Andreas Andersson, Vimmerby
Pontus Jakobsson, Vimmerby
Peter Hirschman, Linköping, Sjöstad och Västerås
Christian Klintorph, Linköping
André fridell, Växjö
Andreas Enström, Caperiotäby och Järfälla
Gustav Johansson, Jönköping
Samuel Folkesson Algman, Växjö


Läs också:
Föreningens som fostrat 19 SSL-spelare
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten