Täby FC har valt att anmäla sig till Premier Floorball Leauge nästa säsong.
Foto: Christofer Axelsson

Täby tackar ja till PFL nästa säsong

ANNONS

Täby har tagit ställning i SSL-konflikten och väljer att anmäla sig till Premier Floorball Leauge nästa säsong.

Hösten stora följetong har varit konflikten mellan Svenska Innebandyförbundet och Föreningen Svenska Superligan där parterna inte kommit överens om rättigheterna till SSL. Något som mynnat ut i att föreningarna bildat en egen förening som ska starta en utbrytarliga kallad Premier Floorball Leauge. Imorgon klockan 17 går anmälningstiden ut till PFL och på söndag klockan 23.59 går anmälningstiden ut till SSL.

Några som dock redan bestämt sig är Täby FC som spelar i damernas SSL.
- Vi kommer anmäla oss till Premier Floorball League, säger föreningens ordförande Alex Wallsten till Innebandymagazinet och fortsätter ge sin bild av konflikten:

- Onödigt. Hade aldrig behövt hamna i detta läge som hade sin upptakt för många år sedan men SIBF meddelade att de avslutar diskussionen fast den aldrig inleddes. För oss är det mycket viktigt att utveckla sporten - elit som bredd då de båda lever i symbios - och att det är lika villkor för dam som herr.

Styrelsen i samråd med Sportgruppsordföranden alla nivåer i klubben, Sportchefen och SSL-laget har varit med och tagit beslutet. Men Täby har inte stängt dörren helt för SSL.
- Vi välkomnar SIBF att öppna upp för dialog då vi står fast vid att vi tillsammans med SIBF kan utveckla sporten, eliten som bredden vilket är jätteviktigt för Täby FC - och med lika villkor för dam som herr. Vi elitklubbar måste ha rådighet - äga rättigheten - över vår produkt (läs elitlagen och dess kommersiella förutsättningar) och SIBF bör äga paketeringen (läs organisationen och allt omkring).