Succémannen Joel Wadsten är klar för två nya år i Jönköpingströjan.
Foto: Tero Väisänen

Glädjande besked för Jönköping

ANNONS

En av herrarnas nyckelspelare i SSL har valt att förlänga sitt kontrakt med två år.

Jönköpings IK har skrivit ett nytt 2-årskontrakt med årets succéspelare Joel Wadsten.
- Wadsten som efter en riktigt bra säsong i Wibax Patriot IBK Piteå i Allsvenskan kom till
klubben inför förra säsongen imponerade stort under försäsongen men åkte tidigt på en
skada som höll honom borta från spel under nästan hela säsongen. Väl tillbaka har Wadsten gjort stor succé under årets säsong i Svenska Superligan, på de inledande 21 matcherna har Wadsten redan hunnit med att producera 28 poäng med mängder av viktiga mål och har verkligen visat innebandysverige vilken klasspelare han är, skriver JIK i ett pressmeddelande.

Joel Wadsten om förlängningen:
- Skönt att ha det klart redan nu och det var ett väldigt enkelt beslut så fanns ingen anledning att vänta. Jag trivs fantastiskt bra i staden, klubben och laget där vi verkligen har fått ihop en grupp som trivs med varandra och vill framåt. Alla i laget har ett driv att hela tiden utvecklas vilket gör att det blir en väldigt stimulerande miljö. Känns som att föreningen och laget tar steg framåt hela tiden nu och det ska bli grymt skoj att se hur långt det här kan ta oss de kommande åren.

Huvudtränare Jakob Olofsson Adelin om förlängningen:
- Härligt besked att Joel vill fortsätta vara en del i JIK:s väldigt intressanta resa framöver. Joel är en kanonkille som är oerhört seriös med sin idrott och ställer höga krav på sig själv och sin omgivning. Han har en gudomlig teknik men även en passningsläggare och avslutare av högsta rang. Som tränare är jag verkligen nöjd över denna förlängning.