”Vi skulle köra på hela vägen och visa att såna här lag inte hör hemma i vår serie”
Foto: Per Wiklund

Falun-tränarens totalsågning - ”Inget här att göra”

ANNONS

Falun krossade SSL-nykomlingarna Lindås under gårdagskvällen med hela 15-2 - och efter matchen valde Faluns tränare Thomas Brottman att rikta stark kritik mot SSL-nykomlingarna.

Det var aldrig något snack när Falun och Lindås drabbade samman under gårdagen i JALAS Arena. Falun satte tonen direkt och kunde spräcka målnollan efter bara 33 sekunder, 6-0 efter första perioden blev till slut 15-2 - och efter matchen sågade Faluns tränare Thomas Brottman nykomlingarna Lindås totalt i en intervju med DT.
- Vi pratade inför matchen om att vi skulle köra på hela vägen och visa att såna här lag inte hör hemma i vår serie. För tränar man inte tillräckligt har man inget här att göra, säger Thomas Brottman till DT och fortsätter:

- På pressträffen inför premiären gick de runt och sa att de tränade en gång i veckan under sommaren och skulle leka lite innebandy i högsta serien. Vi andra försöker skapa en seriös idrott och jobbar 24/7 för att vara professionella. Då är det jävligt jobbigt och irriterande med såna här lag. Jag menar, innebandyn har fått kämpa från start mot fördomar från såna som inte vet något om sporten. Då behöver vi inte såna här lag om vi vill framstå som seriösa.

Och Thomas Brottman höll inte tillbaka i sin kritik mot SSL-nykomlingarna, som endast lyckats ta sju poäng på 18 matcher.
- Jag har hållit på med innebandy sen 1984 och kämpat för att sporten ska ta steg framåt. Klart jag blir irriterad när jag ser ett gäng lönnfeta spelare springa omkring på plan i högsta serien.