Sverige förlorade sin andra raka VM-final.
Foto: Per Wiklund
Internationellt

”Vunnit fyra av sex - det är dem man ska ta ner från tronen”

ANNONS

Finlands gulddominans sedan 2008 är tydlig.

Ett effektivt Finland mot ett ineffektivt Sverige. En målvakt i Eero Kosonen som gjorde den ena makalösa räddningen efter den andra. Det ledde till att Finland kunde försvara sin VM-titel och vinna med de klara siffrorna 6-3.
- Det var tungt därute. Det känns som att de fick enkla mål och vi fick kriga ganska hårt för våra. Vi skapade ju lägen… Vet inte vad jag ska säga. De vinner ju välförtjänt till slut, säger Emil Johansson till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Vi har mött dem så många gånger så det var ingenting nytt i hur de spelade. De gjorde det bra och vi kanske inte var där vi skulle. De var kliniska i sina avslut och vi bränner ganska mycket. Det är små marginaler.

Sverige valde att ta ut målvakten redan när fem och en halv minut återstod att spela och ställningen var 5-2. Det blev en reducering till 5-3, men närmare än så kom man inte.
- Taktiskt och coachmässigt tycker jag inte det fanns något mer vi kunde göra. Det handlade mer om hur vi agerade ute på planen, att vara bättre i en mot en-situationer och sådana saker. Det är laget som ska göra det.

Finland har nu vunnit fyra av de sex senaste VM-turneringarna. 2008, 2010, 2016 och 2018.
- Det talar för sig självt. De har vunnit fyra av sex. Det är dem man ska ta ner från tronen, de är där nu.
Den här artikeln handlar om: