Schweiz var nära att skicka Sverige mot en historisk bronsmatch.
Foto: IFF
Internationellt

Schweiziska förbundskaptenen: ”Inga regrets alls”

ANNONS

Schweiziska förbundskaptenen David Jansson försökte summera sina tankar efter kvällens tunga strafförlust i VM-semifinalen mot Sverige.

- Det är en stark insats av oss. Vi gör det vi vill göra och försöker få det så mycket som möjligt till en schweizisk match. Det är perioder av matchen där man måste överleva mot Sverige och det gjorde vi bra, det var inte långa perioder vi blödde, säger David Jansson till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Jag tror att de flesta som förstår sig på innebandy hade förmodligen inte tagit ut någon av våra gubbar i Sveriges landslag. Så stort credd till mina spelare.

Schweiz hade ledningen med bara minuter kvar att spela innan Sverige kvitterade genom Albin Sjögren, men Jansson är mer inne att det var ett slumpmål och att Schweiz inte gjorde något fel vid det tillfället.
- Ingenting gick fel tycker jag om jag ska vara ärlig, jag tycker vi spelar exakt som vi skulle där. Jag har "inga regrets" alls där.

Den uppmärksamme la märke till att Schweiz bytte målvakt under straffdramat, något man hade diskuterat innan matchen i laget.
- Vi hade pratat tidigare om det med Pascal Meier att beroende på hans känsla efter full-time så skulle vi bestämma oss för huruvida han skulle stå eller inte. Och han ville börja och sen stod han två, sen kom han till oss och ville själv byta till Eder(Patrick).

Men målvaktsbytet hjälpte inte för Schweiz som fick se sig själva besegrade under straffläggningen, och även om förlusten var tung så gäller det för David Jansson och hans mannar att nu ladda om inför morgondagens bronsmatch mot Tjeckien. Något som Jansson inte tror blir allt för svårt.
- Om man kan hålla sig relativt objektiv här och titta på det i någon form av fågelperspektiv så ska det vara ganska enkelt tycker jag för vi är ganska bra. Men när känslor kommer in så blir det en annan sak, men jag är ganska övertygad om att vi kommer vilja avsluta det här bra.
Den här artikeln handlar om: