"Jag har haft sådana matcher förr."
Foto: Per Wiklund
Landslaget

Galante Carlström sparar målen till finalen

ANNONS

Alexander Galante Carlström hade inte sin bästa dag på jobbet under 60 minuter mot Schweiz. Trots flera klara lägen fick han inte in bollen. Förrän i straffläggningen!

- Vi är där vi ska vara, i finalen. Det blev lite för jämnt helt enkelt, vi trodde inte det skulle bli så jämnt. Men vi hade många lägen idag. Jag hade fem-sex stycken som jag missade och som jag alltid brukar sätta. Jag var besviken in till straffläggningen och där var jag ju bara tvungen att sätta den, säger Alexander Galante Carlström till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Tyvärr blir det sådana matcher ibland, oavsett hur många lägen du har så går bollen inte in. Egentligen är det bara att blicka framåt. Jag har haft sådana matcher förr och det behöver inte betyda att man är i dålig form. Idag var inte min dag, men det var skönt att sätta dit den i slutet i alla fall.

Spelmässigt tycker Galante ändå att hans formation fungerar bra.
- Så länge vi skapar lägen är det bra. Jag hade varit mer orolig om vi inte hade ett enda läge. Enström hade också något frilägen men den ville helt enkelt inte in idag. Jag hoppas vi har sparat det tills imorgon.

Hur tror du det påverkar er till finalen att ni fick en sån här galen semifinal?
- Nu är det bara att slänga den här matchen i papperskorgen, det är inte något som kommer betyda något imorgon. Det var snarare positivt isåfall att vi fick en sådan här match. Vi har haft en väldigt lätt resa fram till nu och här kom vi in i ett bättre tempo.
Den här artikeln handlar om: