Måns Parsjö-Tegnér en av de stora matchhjältarna efter att han räddat två Schweiziska straffar.
Foto: Magnus Fredriksson
Landslaget

Från bänkad till matchhjälte i straffdramat

ANNONS

Han satt hela matchen plus sudden på bänken men när det blev dags för straff läggning

Det blev en väldigt speciell match för 24-åriga Måns Parsjö-Tegnér när Sverige gick vidare till VM-final efter straffar. Dalenmålvakten satt 70 minuter på bänken innan han fick gå in på straffläggningen och bli matchhjälte med två straffräddningar.
- Det är speciellt, men Hill frågade mig imorse om vi spelar i 70 minuter och det blir straffar kan du tänka dig att ställa dig då, säger Parsjö-Tegnér till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Det känns bra och det är jag bekväm med svarade jag då. Så någonstanns i tredje perioden började jag värma lite sporadiskt bara i fall att. Sedan ju längre matchen gick så kännde jag att det här kan ju gå till straffar.

Under sudden spenderade Måns den mesta tiden med att försöka bli varm i kroppen och känna lite på golvet så han skulle vara beredd. När slutsignalen gick var Måns snabbt ute på planen och dansade runt i pausen.
- Ja, jag behövde löpa igång lite kände jag när det var två minuters paus. Det hade varit jäkligt dumt att inte ta chansen att koma igång så mycket som möjligt.

Vad hade du för tankar i huvudet när du går in och ställer dig?
- Nu är det dags, det är nu det händer. Då blev jag lite nervös men när jag ställde mig i målet och kolla på publiken så tänkte jag fan vad coolt det här är. När det blåste igång första straffen så tänkte jag det här har jag gjort förr och jag är bra på det. Efter andra straffen så släppte det och då var det bara att köra på.

Imorgon är bordet uppdukat för innebandyfest och drömfinal när Sverige möter Finland 16.00 i O2-Arena.
- Det ska bli jävligt kul att slåss om guldet med finnarna de är ju våra största rivaler. Det kommer bli riktigt grinigt och jäkligt bra innebandy med en otrolig inramning. Vi ska se till att gå ur fajten med guldet.

Till sist 10 000 kronors frågan, vem kommer stå från start imorgon?
- Jag tror att Hill har bra koll på vem som står imorgon. Jag spelar jättegärna från start men jag kan gå in och avgöra på straffar också, jag tar den rollen jag får.

Hur stora är chansen att det är du som springer ut på lineupen imorgon?
- Den är väl bra men vi får se...

Avslutningsvis ett tips till de tjeckiska funktionären som sköter jumbotronen. Varje gång en målvakt gjort en svettig räddning har det kommit upp en bild med monstersave samtidigt som det basunerats ut i högtalarna. Inför morgondagen kan det var läge att byta ut o:et mot ett å ifall Sveriges favorit Månster till målvakt får chansen mellan stolparna igen.
Den här artikeln handlar om: