Lettland besegrade Norge efter straffdramatik i Arena Sparta.
Foto: IFF
Internationellt

Förlust - men Schweiz-matchen satt inte kvar i huvudet

ANNONS

Norge såg länge ut att kontrollera dagens möte mot Lettland, men föll till slut efter straffdramatik under VM:s näst-sista dag.

- Nej men Vi har haft några tighta matcher mot Lettland och visste att den här skulle bli det. De har mycket energi och det blir mycket dueller, men jag tycker att vi för matchen jättebra. Sen blir vi lite rädda för att förlora, lite skraja, när de gör 5-5, säger Markus Lindgjerdet till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Jag vet inte, men jag tycker vi förtjänar att vinna matchen. Vi kontrollerar matchen men sen har de några individuellt duktiga spelare som gör mål från lägen som inte riktigt är målchanser, men det är så det är.

Det här var Norges första match sedan kvartsfinalförlusten mot Schweiz, men att den skulle sitta kvar i huvudena hos de norska spelarna förnekar Lindgjerdet.
- Nej verkligen inte, den har vi glömt. Där och då var det jättetungt men dagen efter kunde man sträcka på sig för vi gjorde en otrolig insats och jag tycker bara att det är kul att läsa och höra hur coacherna där inte har lust att ge oss något beröm alls. Det tycker jag tyder på att de inte är nöjda med resultatet, så vi sträcker på oss.

Norge så dock ut att gå mot en seger i dagens match men tappade 5-3 till 5-5 i den tredje perioden.
- Det är alltid lättare att jaga än att bli jagad. Vi hade behövt vara lite mer modiga och få ner bollen djupt och rulla runt, utnyttja hela planen. Men vi får stärka oss och tagga till inför sista matchen. Vi har mycket bra att ta med från det här VM:et och det här blir något att se tillbaka på och analysera.

Nu återstår bara en match kvar för Norge i VM 2018, men motståndarna i den är ännu inte klart. Men Lindgjerdet vet vad han vill ha ut från sitt Norge i den avslutande matchen.
- Vi måste vinna den. Dels måste vi kröna den här schweizmatchen, sen tycker jag att vi gör två bra matcher mot Sverige och Finland. Resultatet mot Finland tycker jag inte speglar matchen, mot Sverige är det en helt annan kaliber och det var tungt att möta dem. Men prestationerna är jättebra. Vi har gjort ett bra VM och det är lite tråkigt att det blir så här under den näst-sista matchen. Nu blir det jävlar anamma i sista matchen och visa att vi ska avsluta det här VM:et så bra vi kan.
Den här artikeln handlar om: