Imorgon väntar Schweiz för Sverige och Albin Sögren.
Foto: Per Wiklund
Landslaget

Sjögren: Vi trodde att det skulle bli tuffare

ANNONS

Det var aldrig något snack i dagens kvartsfinal mellan Sverige och Lettland, efter en period stod det 7-0 i Sveriges favör som till slut vann med 14-1.

1-0 för Sverige efter bara 23 sekunder mot Lettland satte tonen för vad som komma skulle, och Albin Sjögren menar att man hade förväntat sig ett tuffare motstånd i kvartsfinalen.
- Vi trodde väl att det skulle bli tuffare än vad det blev. Lettland har väl gått ganska bra i den här turneringen så att vi räknade inte riktigt med det här, men vi är riktigt starka och aggressiva från start och då har de inte så mycket att sätta emot, säger Albin Sjögren till Innebandymagazinet.

Blir det tråkigt någonstans när det blir en sån här match där de inte har något att sätta emot?
- Ja men det blir ganska tråkigt, de ändrade inför andra perioden och blev jäkligt låga och det var inte jättekul att bara spela runt dem för man vill ju hitta instick. Det var väl det som var mest tråkigt i den här matchen.

Men det gäller för Sjögren och hans kamrater att fokusera på andra saker när siffrorna börjar rinna iväg.
- Man försöker hitta ett skönt flow i femman och spela ihop sig ännu mer, det kommer viktigare matcher och då är det bra att träna på det mot de här motstånden.

Apropå tuffare motstånd, imorgon väntar Schweiz i semifinal.
- Ja det blir tuffare. Det var nära att de åkte dit mot Norge men jag tror att de kommer komma ut som ett annat lag imorgon och vara supertaggade, vi känner oss jäkligt starka så vi är inte oroliga där heller.

Med tanke på de resultat ni visat upp, kan något lag hota Sverige i den här turneringen?
- Nej det tror jag inte, jag tror att när vi väl möter ett bra motstånd så kommer vi vara påkopplade då också och jag tror inte det här gör så mycket. Men det är kul att alla får göra poäng och mål så det stärker självförtroendet.
Den här artikeln handlar om: