Sverige vann kvartsfinalen mot Lettland med 14-1. Rasmus Enström hade en strålande eftermiddag i O2 Arena. Massor av svenska fans hade samtidigt anslutit till Prag för att stötta Sverige i slutspelet.
Foton: IFF/Bildbyrån
Landslaget

Niklas Jihde: ”Han är ett geni”

ANNONS

En förväntad svensk kvartsfinalvinst mot Lettland. Då passar den tidigare VM-hjälten Niklas Jihde på att hylla landslagets största spelgeni.

Sverige är i semifinal efter att ha avgjort matchen efter tio minuter. Lettland trycktes direkt ner i sina stövlar och hade inte en skugga av en chans. Sverige med guldambitioner visade återigen upp ett imponerande bolltempo och målkänslan Rasmus Enström som var återförenad med Alexander Galante Carlström och var återigen på strålande spelhumör.
- Rasmus Enström är ett spelgeni. Det är Rasmus Enström som är den absolut största ingrediensen till Falun och Sveriges framgångar. Galet begåvad spelare! Enda som jag funderar över är pannbandet och hur han egentligen kan höra något med täckta öron, säger Niklas Jihde till Innebandymagazinet.

Det blev en skrattseger där Sverige efter att trampat gasen i botten i inledningen tilläts ha ett konstant powerplay mot de stackars lettiska spelarna. Och en av banans främsta var såklart Rasmus Enström belönades med en fyra i betyg
- Det kändes bra idag från första bytet. Alla formationer spelade på höga cylindrar och då ska det vara det här resultatet som idag. Vi har spelat hyfsat med samma spelare, senast mot Danmark spelade jag i en annan formation men annars har jag spelat ihop med Galante Carlström.

Niklas Jihde hyllar dig, hur känns det?
- Jihde är ju en levande legen inom innebandyn och var en av dem som gjorde att innebandy växte som den har gjort. Det är såklart jättekul att han tycker jag gör bra saker på plan i SSL och i landslaget.

Och hör du något på plan med ditt jättepannband undrar han?
- Haha, det är inte så svårt, som tur är det inte så tjockt. Så jag fattar inte vad han menar. På hans tid var det väl alltid en burk Dax Wax som gällde va?!

Hur känns det att spela mot Lettland, det blir ett extremt bollinnehav i 60 minuter?
- Jag klandrar inte Lettland heller, för ge de oss för mycket yta så smäller det ändå. Lettland har gjort det bra mot bland annat Tjeckien innan men vi har lite bättre fötter och detaljnivå än vad de mött tidigare i VM.
Den här artikeln handlar om: