Mikael Hill underskattar inte Schweiz i semifinalen.
Foto: Per Wiklund
Landslaget

Mikael Hill om att möta Schweiz i semifinalen

ANNONS

Kvartsfinalen mot Lettland blev en behaglig resa. Imorgon börjar VM på riktigt, med ett motstånd som man har stor respekt för.

- Det blev en skön resa från start egentligen. Vi var väldigt fokuserade inför och jag kände det när vi hade vår genomgång att spelarna var redan i hallen. Det var ett otroligt fokus, säger förbundskapten Mikael Hill till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Vi hade pratat om att trycka gasen i botten från start och nyttja den förmånen vi hade i att de hade en match mer i kroppen. Det var väldigt skönt att vi fick den utdelningen vi fick tidigt. Då kunde vi spela på den.

Bortsett från Finlandsmatchen, har ni blivit testade under det här VM:et tycker du?
- Svårt att säga.Vi har blivit testade på så sätt att vi fått träna på olika saker men det är en annan typ av matchbild mot Finland, Schweiz och Tjeckien och det vet vi om. Men å andra sidan så slog de (Lettland reds.anm.) Tjeckien i söndags och Tjeckien vann den andra gruppen. Så någon form av test har vi ställts på.

Nu väntar Schweiz i semifinal.
- Kommer säkert bli en stenhård match, vi har haft många bataljer med dem under sista året som varit jämna och strid på kniven in i slutet. Jag förväntar mig inget mindre imorgon heller.

Blev du förvånad över deras jämna resultat mot Norge?
- Ja lite faktiskt, det måste jag säga.

Tror du att det är ett skärrat Schweiz som kommer till morgondagens match?
- Nej det tror jag inte, jag tror snarare tvärtom att de blev stärkta. Nu var jag inte på plats i hallen men det brukar vara att publiken sluter upp på underdogen och alla hoppas, förutom schweiziska fansen, att Norge skulle vinna. Att komma ut från det greppet de hade emot sig det tycker jag är starkt på sitt sätt och jag tror att de kan gå stärkta ur det.
Den här artikeln handlar om: