Schweiz vann med nöd och näppe mot Norge.
Foto: IFF/Martin Flousek
Internationellt

Jansson: ”Sverige har strukturproblem”

ANNONS

Schweiz vann över Norge med 3-2 efter sudden death. Något som den svensk-schweiziska förbundskapten var mycket upprörd över att uppleva.

Schweiz mot Norge i en kvartsfinal som går till en sudden death var inget som fanns med på ritbordet för Schweiz. Efter att nått semifinalspelet under tio raka VM-slutspel var det ytterst nära en norsk skräll.

Ska det inte räcka med att spela 60 minuter mot Norge för att vinna?
- Jo! (lång tystnad… David var inte intresserad att vidareutveckla svaret)

Vad är det som Norge gör bra mot er som gör att matchen går till övertid?
Sverige?
- Jag tycker inte det är så mycket som de gör bra faktisk. Jag vill inte låta elak för de gör såklart en superkämparinsats. Upplever att vi inte bäddar vår egen säng speciellt bra, jag tycker vi är svaga i många moment.

Hur ska ni kunna komma tillbaka och slå tillbaka ett Sverige i en kommande semifinal på lördag?
- Det är som att möta någon som är bra på tennis, det är lättare att slå tillbaka en boll på någon som är bra på tennis. Jag tycker Sverige har många strukturproblem i sitt spel. Att få möta Sverige är något som jag filat på sedan jag skrev på kontraktet för fyra år sedan första gången hur det ska bli att möta Sverige i en VM-semifinal. Det ska bli superkul, vi har jobbat fram under en längre tid hur vi vill spela emot dem. Och vi har några saker i bakfickan som de inte har koll på.

Ni får vila en dag mer än Sverige inför semifinalen?
-Ja, det kan inte vara någon nackdel i alla fall. Vi kan inte klaga på spelschemat i det här VM-turneringen.
Den här artikeln handlar om: