Kim Clemedtson är inte helt nöjd med sin nya roll som målskytt.
Foto: Christoffer Sturesson

Smörpassaren som blev sniper över natten

ANNONS

Kim Clemedtson fortsätter att ösa in mål för Warberg men ikväll vill han hitta tillbaka i rollen som smörpassare igen.

Warberg imponerar i den södra allsvenskan och hallänningarna har radat upp sju raka vinster. Någon som också imponerar i Warberg är nyförvärvet Kim Clemedtson som ligger på andra plats i interna poängligan med 10+3. En anmärkningsvärd poängproduktion med tanke på att 24-åringen aldrig brukar göra mera mål än assist. I Warberg har smörpassaren växt ut till en renodlad sniper.
- Haha, jag känner väl att jag tänker på att skjuta oftare iår, och direkt. Men verkar tyvärr som jag tappat lite kvalité i passningsspelet. Tänker nästan mer skjut än passa just nu vilket jag aldrig gjort innan, säger Clemedtson till Innebandymagazinet.

Warberg har siktet inställt på att ta sig upp till SSL igen och just nu ser vägen till serieseger spikrak ut. Den nyfödda snipern försöker förklarar Warbergs storhet denna säsong.
- Vi har väldigt mycket boll genom matcherna, vilket vi vill ha och är bra på. Vi snackar mycket om nästa byte, nästa byte och så vidare, vilket gör att man vill alltid komma in och producera. Sen har vi en bred trupp som alla vill ha speltid och då måste man producera både framåt och bakåt. Toppa det med att vi har 2 av seriens bästa keeprar som vaktar buren så har du framgångsrecept.

Vad talar för att det blir en 8 raka i kväll?

- Vi har en bra känsla i gruppen just nu och vi har högt självförtroenden. Vi vet att hemma är vi oerhört starka och 7 raka matcher med 3 poäng borde ändå sätta lite taggtråd i de flesta i laget att bara ånga på efter mer.

Förvandlingen från smörpassare till sniper är en roll som Ekenprodukten inte är helt nöjd med.
- Min roll är ju kanske främst att producera framåt och göra poäng, men de gäller att ta jobbet lika mycket åt båda hållen. Sen vill jag få igång mina mackor lite mer till mina medspelare i femman. Trots allt de som är min största styrka som jag vill plocka fram mer nu.