Domarna svarar på gårdagens kritik

ANNONS

Rickard Wissman ger sin syn på vad som hände i den omtalade situationen som fick Linköpings tränare att se rött.

Gårdagens stora snackis var Linköpingstränarens Johan Astbrants sågning av domarinsatsen i toppmatchen mellan Falun och Linköping. Vid ställning 6-6 och bara dryga tre minuter kvar av tredje perioden fick Linköpings Max Wahlgren en utvisning mot sig för protest mot domslut. Detta efter att han och lagkaptenen Anton Karlsson försökt göra domarna uppmärksamma på det faktum att Falun var sex man inne på banan. I det efterföljande powerplayet gjorde också Falun 7-6 vilket blev matchavgörande

Johan Astbrant var rejält besviken efter matchen igår och han sparade inte på krutet i sin kritik när Innebandymagazinet pratade med honom efter matchen.
- Det får inte gå till så här, det är åt helvete. Vi lägger ner alldeles för mycket tid på den här idrotten och sen är det några som snor det här från oss.

- Vi har haft dem två gånger och de har gjort flera regelfel mot oss. Vi står helt chanslösa och kan inte göra något. Direkt när vi vill ha en konversation så visar de att de är såna maktmissbrukare, och det är samma domare som Svensk Innebandy och IFF säger är våra toppdomare. Men det som gör att de är toppdomare är att de följer regeldirektiv men har ingen spelkänsla.

Det var Thomas Andersson och Rickard Wissman som dömde matchen och så här säger Wissman om det som inträffade.
- Det som händer är att vi gör fel och missar en utvisning på Falun. I deras spelvändning i slutet så missar de bytet och spelar med för många spelare. Det upptäcker inte vi förrän vi tittar på videon efteråt. Det är såklart supertråkigt och det prata vi med Linköping om efteråt men det går inte göra någonting åt, säger Wissman till Innebandymagazinet.

Falun klarade sig undan utvisning och istället blev Max Wahlgren i Linköping utvisad.
- Vi hade tagit ett snack med kaptenerna precis innan om att det var för mycket gester och skrik från bänkarna i många situationer. Då sa vi till kaptenerna att lugna ner sina spelare. Efter en stund senare kommer den omtalade situationen och då visar vi ut Wahlgren för protest mot domslut.

Vad säger du om Astbrants utspel efter matchen?

- Det känns jättesurt idag att vi gör fel. Vårt jobb är såklart att göra så många rätt vi kan, men igår misslyckades vi med det.

- Jag lägger dock ingen fokus på hans utspel. För vår del handlar det om att göra ett så bra jobb som möjligt på banan. Igår gjorde vi ett fel, det borde varit två utvisningar istället för en. Så nu lägger vi fokus på varför det blev så och hur det inte ska hända igen.

Hur känns det att få sådan kritik efter en match?
- Vi lägger fokus på vår prestation och vad vi gjort och vad vi kunde gjort bättre. Då är det klart att man blir jätteledsen när vi gjort ett fel. Det ska vi inte göra men så länge det är människor som dömer kommer det att bli fel så vårt jobb är att minimera det så mycket det bara går.

Hur blir det att döma Linköping nästa gång?
- För vår del handlar det om att vara professionella och titta på vad vi gör på banan och vad vi kan göra bättre. Det gör vi hela tiden i förberedelser inför match och i analyser efter match och det är där vi har vårt fokus.