Storvreta tar emot Kalmarsund i eftermiddag, om golvet är spelbart.
Foto: Per Wiklund

Lugnande besked om golvet: ”Utgår ifrån spel”

ANNONS

Optimistiskt i IFU Arena angående groparna på planen.

På lördagen spelade Tomas Ledin i IFU Arena. Nu sprids bilder på hur det har blivit gropar i golvet i A-hallen i samband med konserten. Idag är tanken att Sirius ska spela hemma mot Endre i SSL dam, och Storvreta hemma mot Kalmarsund i SSL herr och frågan är om matcherna kan spelas som planerat, flyttas eller ställas in.

Sirius match startar 13.00 och lagledaren Mikael Ekeberg ger optimistiskt besked.
- Som det verkar kommer det bli match. Det är väldigt mycket folk på planen nu som ska besluta, men vi utgår ifrån att vi spelar, säger Ekeberg till Innebandymagazinet.

Storvretas arrangemangsansvarig, Niklas Fjärstedt:
- Jag har inte varit på plats själv ännu och tittat men tydligen har det stått något tungt på golvet som gjort att det blivit gropigt, mattan är nedtyngd. Nu kan ju gummi backa tillbaka ganska mycket beroende på hur varmt man har och så. Hela ligan är där nu och gör en bedömning. Tydligen kan det gå att lösa om man lägger golvreklamen på rätt sätt. Men det är inte jag som gör bedömningen.

Robert Forslind Lovrencic, som tillsammans med Peter Palmelius ska döma Sirius match och tar beslut i frågan i samråd med tävlingskommittén, säger klockan 11:15 att damernas match kommer spelas.
- Match för damerna kommer det bli, men herrarnas match kan jag inte uttala mig om. Damernas match kan flyttas till en mindre hall inne på IFU Arena.

Johan Carlström, vice ordförande i Storvreta, ger nu beskedet som fansen vill ha även på herrsidan:
- Storvretas match mot Kalmarsund kommer att spelas som planerat. Kommer bli en härlig eftermiddag då det är mycket biljetter sålda. Ni som inte bokat, in och boka.