Mora tappar en viktig spelare i jakten på ett SM-guld efter tre raka finalförluster.
Foto: Per Wiklund

KAIS Mora tappar sin landslagsstjärna

ANNONS

Efter tre SM-finaler och en VM-final avslutar landslagsspelaren sin elitkarriär.

Efter två säsonger i Rönnby och två säsonger i KAIS Mora och 34 landskamper för Finland har Mira Wickman beslutat sig för att sluta spela innebandy på elitnivå.
- Det tar väldigt mycket tid att spela i SSL och jag är inte tillräckligt motiverad för att lägga den tiden utan känner att jag vill göra något annat, säger Wickman till Innebandymagazinet.

24-åringen kommer inte lämna Sverige utan hon kommer att bosätta sig i Västerås och chansen finns att hon kommer att spela lägre ner i seriesystemet.
- Jag kanske kommer att spela i Dam1an. Jag kände att allsvenskan tar för mycket tid men att ettan är en lagom nivå. Jag har inte bestämt mig om jag kommer spela men jag har fått en förfrågan från Skälby Sharks.

Det bästa minne från SSL-karrären?

- Oj, det är jättemånga. Men det är klart att det varit kul att spela tre SM-finaler, det var bara något jag drömde om när jag flyttade till Sverige. Sedan kommer jag komma ihåg alla fina människor som jag fått spela med i Rönnby och Mora.

Du har varit nära tre gånger men det har aldrig blivit något guld. Du känner inte att du vill ta ett guld innan du slutar helt?
- Kanske om något år men inte just nu. Jag vet inte om suget kommer att komma tillbaka nu vill jag bara göra andra saker. Det kanske tar ett år, det kanske tar fem. Men blir jag sugen på att försöka ta ett guld kommer jag komma tillbaka.

Moras tränare Christoffer Suominen om tappet av Wickman:
- Mira Wickman är en skicklig spelare som vi givetvis kommer att sakna. Både som spelare, men även som människa.