Falun tog sig hela vägen till final i Czech Open - men föll där mot Pixbo med 5-1.
Foto: Christian Svensson
Internationellt

Så summerar Falun insatsen i Czech Open

ANNONS

Efter att ha inlett målskyttet mot Pixbo så föll Faluns damer i finalen av Czech Open - men det är en nöjd tränare som summerar matchen och som har siktet inställt på SSL.

- Från min position tycker jag inte att man ser att vi är ett allsvenskt lag kontra ett topplag i SSL. Klart att de är bolltryggare, men det är såna detaljer det handlar om när man spelar på högsta nivån och det är det vi ska rätta till. Annars är jag jättenöjd, säger tränaren Daniel Dalbjer till Innebandymagazinet.

Och bakom succén ligger en hård försäsong i grunden.
- Vi har kört en fruktansvärt hård försäsong precis som herrarna och kanske till och med något ytterligare pass. Den fysen är det som gör att vi verkligen orkar springa med dem helt enkelt. Skillnaden när man möter de här toppspelarna är de små detaljerna, men där ska vi utbilda våra så de kommer upp i samma klass. De är unga och redo för nästa kliv. Det är klassiskt, men vi ska bli lite stabilare, lite tryggare, men jag är helt ny här och vi har kört sex-sju träningar så jag är nöjd.

Hur skulle du summera insatsen i Czech Open?
- Den är jättebra. Tjejerna har trummat på bra, inget gnäll och full fart varje match. Vi är jättenöjda med en finalplats.

Men att Falun skulle vara det bästa allsvenska laget någonsin vet Dalbjer inte om han håller med om.
- Jag brukar alltid vara kaxig utåt men det vore dumt av mig att säga så eftersom jag inte vet hur andra damlag varit tidigare, så då vet jag inte vad jag pratar om. Men jag vill påstå att vi inte kommer tappa många poäng i år. Vi kan bli det bästa genom tiderna.

Finns det något som talar för att ni inte går upp till SSL i år?
- Nej.
Den här artikeln handlar om: