Hitta målet från backpositionen - stjärnan lär dig hur!
Foto: Per Wiklund
Landet runt

Förbättra backskottet: ”Vanligaste misstaget är...”

ANNONS

Ellen Willsund är känd för sitt fantastiska skott från backpositionen, som inte sällan resulterar i mål. Nu berättar Kalmarsundsspelaren om hur just du kan bli lika vass.

Kalmarsund har ett farligt vapen i backskottet från Ellen Willsund. En spetsegenskap som hon haft länge.
- Det upptäckte jag redan under flickinnebandy tiden, jag sköt mycket redan då, säger Willsund till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Är man bra på något så gör man ju det på planen, så då fortsätter man och nöter och blir ännu bättre. Tror det är bra om man spelat på flera positioner och jag har alltid haft ett bra skott och utnyttjat det. Ju mer man skjuter, ju bättre blir man.

Ellen Willsunds bästa tips till dig:
Skjut förbi täck! Det är viktigt, tänk på att bollen måste gå fram. Det absolut vanligaste misstaget är att man skjuter i täck och åker på en kontring istället.

Tänk inte för mycket, skjut! Många väntar för mycket på rätt läge, det gäller att dra till när man har chansen. Så fort jag har ett läge tar jag ett skott.

Enkla mål! Mitt lag, som nykomling i SSL, kanske inte kommer ha så mycket etablerat anfallsspel. Då blir det viktigt att skjuta mycket och jobba på returer så vi får några enkla mål. Det behöver inte vara komplicerat.

Ha rätt inställning! Missar man ett skott eller skjuter i täck gäller det att snabbt glömma och gå vidare och skjuta igen. Skjuter man ett dåligt skott släpper man det och tänker positivt att nästa skott kommer gå bra.

Det bästa skottläget! Jag får oftast användning av mitt skott när vi kommit ner i anfallszonen och vi spelar hem till back igen. Då finns det massor av yta och trampa in och skjuta.

Det behöver inte vara hårt. Som sagt tidigare, det viktiga är att få bollen på mål, hårdheten är inte alltid lika viktig.

Ju mer man skjuter, desto bättre blir man! Det är som allt annat, man får nöta och åter nöta på träning.
Den här artikeln handlar om: