Djurgården föll i SSL-kvalet mot Lindås i våras.
Foto: Magnus Fredriksson

Djurgårdsspelaren: Tror AIK kommer få riktigt tufft

ANNONS

Under fjolårssäsongen kunde forwarden Andreas Wöiduma endast spela i fyra seriematcher med Djurgården och ett VM-kval med Estland på grund av skador. Nyligen kritade han på ett nytt kontrakt med Stockholmsklubben och ser fram emot en hel och skadefri säsong.

Hur tycker du att er Silly season har varit i laget hittills? Några frågetecken?
- Tycker Silly season har varit bra! Fokuset har varit att bibehålla stommen och sen krydda det med några nya spännande lirare. Det finns en tydlig plan med lagbygget, säger Andreas Wöiduma till Innebandymagazinet.

Vad tror du man kan förvänta sig av er resultatmässigt kommande säsong?
- Jag förväntar mig att vi kvalar precis som alla andra år, vi vet vad som krävs för att ta sig dit. Klyschigt men det är att ta en match i taget, svävar man iväg så åker man på en smäll direkt. Så bra är allsvenskan.

Vad har du för personliga mål och ambitioner med säsongen?
- Förra säsongen försvann i stort sett helt på grund av en tidig knäskada. Så personliga målet blir att göra fler poäng än Schantz (Patrik) och "Karre" (Patrik Kareliusson) gör tillsammans (skratt), nej men jag hoppas självklart kunna leverera varje match!

Vilka lag tror du kommer slåss om SSL-kvalplatserna?
- Vi, Team Thorengruppen och Salem, sen blir det svårt att välja ut något specifikt lag. Tror AIK kommer få det riktigt tufft.

Vilka tror du kan få det tuffare och hamna i botten?
- Runsten och Hudik/Björkberg kanske, men där har jag väldigt dålig koll. Skulle inte lägga 2000 kronor på det tipset direkt.