"Jag försvarar absolut inte det här beteendet, det är helt oacceptabelt."
Foto: Per Wiklund
Landet runt

Anklagade profilen: Jag vill rikta en stor ursäkt

ANNONS

Det senaste dygnet har flera före detta damspelare på elitnivå berättat om hur de utsatts för sexuella trakasserier av en och samma person. Här svarar mannen på anklagelserna.

Det var Jeanette Giörtz, före detta landslagsspelare i Norge och fyrfaldig SM-guldvinnare med Balrog, som på söndagskvällen via Facebook skrev ett långt inlägg om hur en meriterad herrspelare hade spridit falska rykten om henne och trakasserat henne sexuellt. Bland annat skulle mannen ha skickat så kallade ”dickpics”. Något som följdes av att fler kända damspelare som tidigare varit aktiva på högsta nivå berättade om liknande upplevelser med samma person.
- Jag började tänka på alla andra tjejer den här personen kanske har trakasserat och det kanske finns de som mår jättedåligt. Ville skapa en tråd givetvis för att få mina vänner att förstå att jag inte har haft något med den här personen att göra och det han skriver inte är sant samt att de ska se att de inte är ensamma. Helt sjukt att han som förövare får en att känna sig smutsig och skyldig, säger Jeanette Giörtz.

Innebandymagazinet har pratat med den anklagade spelaren som vill vara anonym.
- Först och främst vill jag ta på mig dessa anklagelser och rikta en stor ursäkt till de som har drabbats. Jag försvarar absolut inte det här beteendet, det är helt oacceptabelt. Helt ärligt så kommer jag inte riktigt ihåg vad som har skrivits och det finns en förklaring, även om det inte ursäktar något. Sedan några år tillbaka har jag haft problem när jag dricker alkohol. Konsekvenserna av mitt drickande har blivit impulsiva handlingar och minnesluckor. Det här är också något som jag får hjälp med just nu.

- Det viktigaste är att be om ursäkt till alla som är drabbade. Till dem säger jag verkligen förlåt för mitt beteende.

Läs även
Ex-landslagsspelare anklagas för sexuella trakasserier
Information: Hit kan du vända dig om du drabbas
Den här artikeln handlar om: