Det är fortfarande oklart vart Peter Kotilainen kommer spela nästa säsong.
Foto: Per Wiklund

Därför tackade Kalmarsund nej till superstjärnan

ANNONS

Kalmarsund är nykomlingar i SSL och arbetet med att stärka truppen pågår för fullt - men man tackade nej till finska superstjärnan Peter Kotilainen

Kalmarsund är en av två stycken nykomlingar i SSL, och klubben lämnar ett glädjande sillybesked till supportrarna.
- Vi har fört dialog med alla spelare i den befintliga truppen och det är ingen som har aviserat att de ska sluta. Vi hade tre stycken spelare som kom in runt jul där med tränarbytet och de var korttidslösningar, i övrigt är resten taggade på SSL, säger Kalmarsunds klubbchef Per Viberg till Innebandymagazinet.

Men man letar fortfarande efter några ytterligare förstärkningar till truppen.
- Vi har sagt att vi behöver en något bredare trupp. Vi behövde ha in fem-sex spelare och där har vi värvat tre idag, så två-tre till spelare behöver vi ha in för att känna oss bekväma när vi går in i SSL-säsongen.

Ni tackade nej till finska stjärnan Peter Kotilainen, varför?
- Dels har Sverige inte jättebra erfarenhet av finska spelare. Offensivt är de ofta väldigt skickliga men de är inte taktiskt lika bra, sen pratar han(Peter Kotilainen) knappt engelska och ingen svenska. Vi förde en dialog med hans agent men då ser vi i förhållandet till prislappen så var det en för stor risktagning. Han kostade mer än en svensk landslagsspelare.